Министърът на младежта и спорта Радостин Василев ще освободи ръководството

...
Министърът на младежта и спорта Радостин Василев ще освободи ръководството
Коментари Харесай

Спортният министър освобождава ръководството на тотото днес

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев ще освободи управлението на Българския състезателен тотализатор до края на деня. За през днешния ден е планувана среща сред Василев и управлението на БСТ, на която ще бъде конкретизирани детайлите към прекосяването към нова администрация на тотото.

"В тотото в последните шест години, четири са на загуба, последните две години са с 8 и 11 милиона лв. облага. Ние в действителност желаеме да разберем за какво след национализацията на лотариите БСТ не осъществя по-добра облага. Тепърва ще проучваме договорите, подписани в последните няколко месеца от актуалното управление на тотализатора, само че с изпълнителния шеф сме взели решение, че в дух на консенсус ще преминем към ново управление ", съобщи Василев предишния четвъртък.

Настоящото управление на Българския състезателен тотализатор влезе в служба на 28 февруари 2020 година, когато тогавашният състезателен министър Красен Кралев освободи изпълнителния шеф Дамян Дамянов и назначи на негово място Любомир Петров. В сегашния Управителен съвет на организацията влизат още Людмила Петкова, Христо Йовов, Валентин Точев и Гошо Гинчев.

В същата година бе признат закон, с който БСТ пое напълно контрола над лотарийните игри в страната, само че все пак не бе осъществен предстоящият скок в приходите на сдружението. БСТ е един от главните източници на финанси за ММС, като тотото отделя малко под 20 % от приходите си за бюджета на Министерството.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР