Министърът на младежта и спорта Радостин Василев изнесе данни за

...
Министърът на младежта и спорта Радостин Василев изнесе данни за
Коментари Харесай

Радостин Василев с разкрития за федерациите, отнема лицензи

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев изнесе данни за това какво финансиране получават българските спортни федерации. Той акцентира, че общата задоволеност от това е 74% и че 80% от федерациите ще получат повече средства по отношение на миналата година.

Ето какво написа Министър Василев във Facebook:

Във връзка с деня на спорта в България желая да ви споделя нещо доста любопитно. Това са средствата, които ММС все още е предоставило на спортните федерации.

1. По Програма за финансово подкрепяне на действия в региона на спорта за високи достижения за 2022 година с направление Олимпийска подготовка (ОП) и направление Развитие на спорт за високи достижения (РСВП).

Ключови обстоятелства:

- Всички средства за хонорари на спортисти и треньори са финансирани на 100%, по отношение на оптимално допустимите по програмата и избрани по експертна оценка.

- Общата задоволеност от финансирането на федерациите по отношение на желаните и възможни средства по програмата е 74%.

- Над 80% от федерациите ще получат повече средства по отношение на миналата година.

2. Програма за финансово подкрепяне на действия по осъществяване на семейства на интернационалните спортни надпревари на територията на Република България

- Към момента (17.05.2022 г.) са утвърдени за финансиране 20 семейства, като експертната комисия продължава своята активност по разглеждането на планови оферти. Сумите предоставени на федерациите за семейства ще се завишат.

СИЛАТА Е В ИСТИНАТА!



Министърът на Младежта и спорта обяви още, че на следващия ден ще подпише заповед за отнемането лиценза на федерация, без да я назове. В идващите дни ще бъдат оповестени имената на още федерации, които ще останат без лицензи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР