Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетен плакет

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетен плакет
Коментари Харесай

Министър Кралев връчи почетен плакет на бронзовата медалистка от Световното първенство по карате Ивет Горанова

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетен плакет на ММС на Ивет Горанова, която завоюва исторически първи орден за България от Световно състезание по олимпийско карате за мъже и дами.

 Красен Кралев и министърът на спорта на Иран подписаха Меморандум
Красен Кралев и министърът на спорта на Иран подписаха Меморандум

Масуд Солтанифер организира среща и с президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов

18-годишната плевенчанка завоюва бронз в олимпийската категория до 55 кг " Кумите " на шампионата на планетата в Мадрид (Испания).

" Благодаря ти за това, което направи и занапред ще правиш за спортната популярност на България. Пожелавам ти да си здрава, да нямаш травми и съм уверен, че ти предстоят още доста победи ", съобщи Кралев, който пък получи от Ивет копие на бронзовото й отличие.

 Снимка 390492
Източник:

В категорията на Горанова имаше общо 75 състезателки, като в разногласието за бронза българката победи Сара Ямада от Япония. На старта плевенчанката отстрани лидерката в международната класация Анджелика Терлюга (Украйна) с 3:1. В репешажите нашето момиче реализира нова значима победа с 1:0 против някогашната №1 в Света и Европа Сара Кардин.

Почетен орден на ММС получи и персоналният треньор на Горанова - Ангел Ленков, от който министърът изиска да изготви специфична стратегия за състезателката, която ще бъде финансирана предпочитано от спортното министерство, а задачата е продобиване на олимпийска квота.

Красен Кралев и президентът на Българската национална федерация карате Алексей Петров разискаха подготовката на българските състезатели, като тези от тях, които имат опция да завоюват квоти за Олимпийските игри в Токио през 2020 година, ще влязат в проектоолимпийския тим и също ще бъдат финансирани целево от ММС.

 Снимка 390493
Източник:

Кралев изрази мнение, че карате е спорт с извънредно мощни обществени функционалности и доста сериозна повсеместност. Петров пък го срещна с концепциите си за развиването на неговия спорт измежду учениците и подрастващите.

На срещата участва и вицепрезидентът на Българската национална федерация карате и президент на клуба, за който се състезава Ивет Горанова КК " Петромакс " Русалин Русалинов.

 Снимка 390490
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР