Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в 15-ото

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в 15-ото
Коментари Харесай

Министър Кралев участва в годишния симпозиум на WADA

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев взе участие в 15-ото издание на годишния симпозиум на Световната антидопингова организация (WADA). Българският състезателен министър бе поканен на форума персонално от вицепрезидента на Международния олимпийски комитет Угур Ерденер, който е член на Управителния съвет и Изпълнителния комитет на WADA. Събитието се организира в Конгресния център в Лозана (Швейцария).

По време на визитата си в Лозана Кралев организира редица срещи на високо равнище и посети централата на Международната федерация по битка, където разиска с президента й и член на Изпълкома на МОК Недад Лалович кандидатурата на България за хазаин на Световно състезание за мъже и дами през 2023 година

Симпозиумът на Световната антидопингова организация е съществена среща в световния антидопингов календар, на която опит и положителни практики обменят заинтригуваните в битката против допинга страни – представители на държавни управления, интернационалните федерации, национални антидопингови организации, уредници на огромни спортни събития, представители на организации на спортисти и медии, научни откриватели и други.

Тази година дневният ред се концентрира основно върху Световния антидопингов кодекс до 2021 година и обзор на интернационалните стандарти за спазването му от подписалите го страни. Бяха разисквани Международният стандарт за позволения за лечебна приложимост, Международният стандарт за тестване и следствие, Международният стандарт за лабораториите и Международният стандарт за неприкосновеността на персоналния живот и персоналната информация.

В рамките на симпозиума бяха дискутирани още последствията от Конвенцията на ЮНЕСКО против използването на допинг в спорта и Антидопинговата Харта за правата на спортистите, която се създава от Комитета на спортистите на WADA за включване на основни правила в Кодекса.

Специална сесия от форума бе отдадена на идния пети Конгрес на WADA, който ще се организира сред 5 и 7 ноември 2019 година в интернационалния конферентен център в Катовице (Полша). По време на събитието в Катовице се чакат изборите на президент и вицепрезидент на WADA и приемането на промени в Световния антидопингов кодекс. Очаква се да бъде въведен и новият интернационален стандарт на WADA в региона на образованието и информацията.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР