Министърът на младежта и спорта Красен Кралев публикува пост във

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев публикува пост във
Коментари Харесай

Красен Кралев : За тези, които ми пожелаваха да загубя битката с вируса, ще запаля една свещ

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев разгласява пост във "Фейсбук ", в който споделя за борбата си с ковид. Той бе диагностициран на 23 август, а три дни по-късно бе признат във варненската болница "Света Марина " с двустранна пневмония и остра дихателна непълнота.

Спортният министър е бил в интензивно поделение, само че от през днешния ден е изписан и продължава да се лекува вкъщи.

Кралев благодари и изрича възхищението си от екипа лекари, сестри и санитарки, които са се грижили за него. Той разкрива елементи от всекидневието на медиците, които лекуват инфекцията.

"Вирусът е нечовечен и от него се умира - който още има вяра в конспирации, си е за негова сметка ", декларира Кралев и напомня, че от началото на пандемията до този миг всички знаем, че етиологично лекуване на COVID-19 няма.

"Лечението се преценява с самостоятелните особеностите на протичане на инфекцията при всеки пациент и крие съществени опасности и за тези, които го предписват и за тези, на които се ползва. Коронавирус -19 може да направи тромби в белите дробове, може да провокира вторична зараза, усложнява диабета, хипертонията, всички сърдечно-съдови болести.......никой не е застрахован! ", написа още министърът.

Проблемът е, че към този момент няма по какъв начин да се подсигурява сполучливо лекуване. Когато такова бъде намерено, ще се одобри протокол и процедура за лекуване, идентични в целия свят. Дотогава има единствено една гаранция - просто да не се срещаме с вируса. Това значи да съблюдаваме всички епидемиологични ограничения, приканва Кралев.

"И пазете лекарите - ще ни трябват.

Благодаря на всички, които ми се обадиха и писаха, с цел да ме поддържат в това тестване. Трудно щях да се оправя без вас. За тези, които ми пожелаваха да изгубя борбата с вируса, ще запаля една свещ, Бог да избави душите им ", приключва поста си някогашният лекоатлет.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР