Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри официално Световната

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри официално Световната
Коментари Харесай

Красен Кралев откри Световната купа по художествена гимнастика


Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри публично Световната купа по художествена гимнастика, която се организира за осма поредна година в София.

" Благодаря за оказаната чест да открия Световната купа по художествена гимнастика. БФХГ постоянно се е справяла ослепително с огранизацията на такива огромни шампионати и не се колебая, че и този път организацията е блестяща. За нас ще бъде чест да сме домакини на международното състезание в най-красивия спорт през септември още веднъж в зала " Арена Армеец ".

България доста обича художествената гимнастика с помощта на достиженията на генерации златни девойки. Очакваме почитателите още веднъж на международното състезание. Обявявам Световната купа по художествена гимнастика София 2018 за открита ", сподели министър Кралев в приветствието си. 

Сред формалните посетители на церемонията бяха още кметът на София Йорданка Фандъкова, която е патрон на Световната купа, министърът на туризма Николина Ангелкова, президентът на БФ Гимнастика Красимир Дунев, президентът на БФХГ Илиана Раева, президентът на Техническия комитет по художествена гимнастика към ФИГ Наталия Кузмина, трикратната международна шампионка и основен арбитър на Световната купа и други. 

Официалните посетители получиха специфични плакети и по една алена роза. В церемонията взе участие и фолклорен отбор Чинари. На Световната купа в София има гимнастички от рекордните 35 страни. Турнирът стартира по-рано през днешния ден с първите два уреда (обръч и топка) в самостоятелния многобой при дамите.

След първите два уреда Боряна Калейн е на второ място в класирането, а Катрин Тасева е четвърта. Калейн има общ брой от 35.800 точки, откакто получи 17,200 на обръч и 18.600 на топка, а Тасева има 34.850 точки след 17.900 точки на обръч и 16.950 точки на топка.

По-късно през днешния ден ще стане ясно дали двете българки ще се класират за финалите на обръч и топка, които са в неделя. Лидерка досега е рускинята Екатерина Селезньова с 37.800 (18.800 точки на обръч и 19.000 на топка). Световната купа продължава до 18.35 часа с многобоя при дамите, а от 18.45 часа ансамблите ще изиграят съчетанията си с пет обръча.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР