Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри официално осмото

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри официално осмото
Коментари Харесай

Министър Кралев откри международен турнир по таекуондо

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри публично осмото издание на интернационалния шампионат по таекуондо "Рамус София Оупън ", който е с сан G1. Двудневната конкуренция е за кадети, юноши, девойки, мъже и дами. В нея присъединяване взимат над 700 състезатели от 47 страни, измежду които медалисти от олимпийски игри, международни и европейски шампионати. 70 са таекуондистите от България. При мъжете и дамите шампионатът носи точки за международната и олимпийската класации.

"Изключително горделив съм, че календарът на Световната таекуондо федерация стартира точно с този шампионат. Да се провежда сходно интернационално съревнование в изискванията на пандемия е огромно предизвикателство. Благодарен съм на президента на таекуондо клуб "Рамус " Димитър Михайлов за тази прелестна организация и за това, че съумя с голямо предпочитание и труд да даде началото на интернационалния състезателен календар на таекуондото ", съобщи министър Кралев по време на откриването.

Той посочи и положителната работа на Българската федерация по олимпийско таекуондо, която се потвърди като отличен уредник на мощни интернационалните шампионати.

"Тази година ще бъдем домакини на Европейско състезание, Европейска олимпийска подготовка, Световно състезание за кадети - това се дължи на обстоятелството, че нашата федерация се потвърди като прелестен уредник на надпревари от най-голям сан. Пожелавам на всички триумф в тази олимпийска година. Пожелавам здраве на спортистите, на съдиите, треньорите, с цел да могат да осъществят всички цели, които са си сложили през тази година. Бъдете сигурни, че в лицето на Министерството на младежта и спорта постоянно ще имате сътрудник, който да ви поддържа в дългия път към рационализиране и реализиране на по-високи равнища ", добави Кралев.

По време на церемонията президентът на Българската федерация по олимпийско таекуондо Слави Бинев благодари на министъра на младежта и спорта за положителното съдействие през последните 4 години и помощта, която ММС оказва при организирането на най-големите шампионати у нас.

Специален посетител в първия ден на "Рамус София Оупън " беше посланикът на Република Корея Н. Пр. Джънг Джингю. Той поздрави министър Кралев и уредниците за голямото предпочитание тъкмо в България да бъде рестартиран интернационалният календар на международното таекуондо.
Преди края на първия спортен ден България води в генералното класиране по медали. Нашите представители завоюваха 3 златни, 1 сребърен и 6 бронзови медали, с което изпревариха Сърбия и Германия в челната тройка. Шампиони станаха Кристиян Петров и Кристиян Георгиев при децата и Венцислав Аничин при кадетите.

Утре ще бъде конкуренцията за мъже и дами. България ще бъде показана от над 30 таекуондисти. Сред тях са и най-силните ни състезатели - Владимир Далаклиев, Митко Джорджев, Александър Джорджев и Божидар Аврамов. Двубоите стартират в 9.00 часа.
function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР