Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри Европейско първенство

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри Европейско първенство
Коментари Харесай

Кралев даде старт на Европейското по бокс за юноши

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри Европейско състезание по бокс за юноши, което се организира в Албена. В надпреварата вземат участие над 260 боксьори от 32 страни, а България е показана от 13 състезатели.

„ За мен е наслаждение да участвам на откриването на този шампионат. Страната ни и Българската федерация по бокс се потвърдиха като отлични домакини на надпревари от най-голям сан, като единствено през последните години организирахме сполучливо Европейско състезание за мъже в Самоков, Европейско състезание за дами в София и Европейско състезание за девойки и девойки в София. За това съм уверен, че и идният шампионат ще премине на извънредно високо равнище и тези над 260 млади боксьори ще получат допустимо най-хубавите условия, с цел да разкрият цялостния си капацитет. Вярвам, че 13-те български участници също са готови чудесно и ще дадат най-хубавото от себе си, с цел да зарадват родните почитатели на бокса “, съобщи министър Кралев.

Двубоите стартират в понеделник на два кръга в спортната зала в Албена. В българския състав са включени четирима медалисти от европейски шампионати за възпитаници (13-14 г.). Ясен Радев (48 кг.) е притежател на сребърен и бронзов орден от тези надпревари, Стилян Христов (60 кг.) и Николай Зафиров (66 кг) са европейски вицешампиони, а Даниел Любенов (75 кг.) е притежател на бронзов орден.

В Албена отборът ни ще бъде воден от Борислав Георгиев и Роман Цветков, които са и персонални треньори на множеството от момчетата в столичния „ Локомотив “.

Българският тим:

Ергюнал Себахти – 46 кг.
Ясен Радев – 48 кг.
Николай Атанасов-50 кг.
Божидар Джуров - 52 кг.
Пламен Янков – 54 кг.
Иван Насков – 57 кг.
Стилян Христов – 60 кг.
Емирджан Мехмед – 63 кг.
Николай Зафиров – 66 кг.
Стоил Станоев – 70 кг.
Даниел Любенов- 75 кг
Васил Стефанов – 80 кг.
Георги Лефтеров - +80 кг
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР