Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и народният представител

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и народният представител
Коментари Харесай

Русенски спортни клубове споделиха добри практики и проблеми с министър Кралев

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и националният представител и регионален координатор на Политическа партия ГЕРБ-Русе Пламен Нунев организираха работна среща с представители на спортни клубове в община Русе. Срещата бе продължение на стартиралата самодейност при започване на месец февруари, в поредност от диалози със спортните клубове да се чуят проблемите и да се насочат напъните към тяхното разрешаване. Домакин бе Спортното учебно заведение „ Майор Атанас Узунов “. Отзоваха се клубове по спортна пукотевица, гимнастика, тенис на маса, джудо, баскетбол, волейбол, спортно насочване, конен спорт, спортна гимнастика, битка, фехтовка, тенис, триатлон и акробатика.

Министърът напомни, че през последните пет години в региона са вложени над 37 млн. лв. в спортна инфраструктура, огромна част от които в спортната зала, за която русенци мечтаеха повече от 30 години. Освен това 33 клуба от град Русе получават финансиране по Програмата за развиване на спортните клубове, което тази година е повишено двойно – общо 573 887 лева „ Ще продължим да усилваме средствата по стратегиите за финансиране на клубовете. Ще влагаме повече и в инфраструктурата и реконструкцията на уреди, които не са ремонтирани с години, въпреки че в Русе се направи доста в тази посока. Ще продължим да построяваме съвременни физкултурни салони в учебните заведения, част от които се употребяват и от спортните клубове “, съобщи министър Кралев.

По време на срещата бяха споделени както положителни практики и триумфи, по този начин и проблеми, които срещат клубовете, разрастващи дейна активност.

На басейна в комплекс „ Олимпия “ през последните 10 години над 2000 деца са се присъединили в стратегия „ Научи се да плуваш “, финансирана от Министерството на младежта и спорта. Един от главните въпроси, който беше подложен, е обвързван с нереконструираната зала по фехтовка, както и залата по акробатика и спортна гимнастика на клуб „ Локомотив “, която също е за главен ремонт. 250 деца, които интензивно се занимават с баскетбол, имат потребност да влязат в актуализирана подготвителна зала. В Две могили сполучливо се развива състезателен клуб по тенис на маса с доста национални състезатели и първенци, които също имат потребност от нова зала. Такава е проектирана и се търси финансиране. Министър Кралев се ангажира с проблемите на клубовете, за някои от които решения бяха открити незабавно, а за други занапред ще се търсят разновидности за финансиране.

Заедно с кмета на Община Сливо поле и ръководител на клуба по битка Валентин Атанасов бе осъществен обзор на ремонтните действия на спортната зала по битка. По време на срещата бе разисквано бъдещето на клуба и по какъв начин да продължи да се предизвиква желанието на доста младежи да упражняват този спорт.

В момента тече реорганизация на залата по битка на стойност 60 000 лв.. Това са лични средства на Общината, които ще бъдат вложени във фитнес зала, отопление, осветяване, актуализирани санитарни пространства.

Тъй като от Сливо поле всяка година излизат положителни спортисти, носители на доста медали, клубът е подсилен и от почетния ръководител на Българската федерация по битка Валентин Йорданов, който се ангажира да подари чисто нов тепих.

Пред залата към този момент се построява съвременна площадка за стрийт фитнес с финансиране, обезпечено от ММС.

По-рано денем бяха връчени договорите на двата русенски спортни клуба по кану-каяк „ Георги Демирев “ и „ Локомотив “ за закупуване на лодки от страна на Министерството на младежта и спорта. Това беше контрактувано на среща при започване на февруари на базите в Лесопарк „ Липник “. Лодките са извънредно нужни за обезпечаване на естествен подготвителен развой в двата клуба. Както към този момент съобщихме, възнамерява се и построяването на нови санитарни пространства и съблекални. Мисли се и за клуба по академично гребане „ Локомотив “, който има потребност от възобновяване въз основата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР