Министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова освободи изпълняващия длъжността

...
Министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова освободи изпълняващия длъжността
Коментари Харесай

Нинова уволни и.д. главния секретар на икономическото министерство

Министърът на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова освободи изпълняващия длъжността основен секретар Йордан Татарски, оповестиха от Министерския съвет.

Мотивите за освобождението са сигнали на жители до министър-председателя Кирил Петков, Главния инспекторат на Министерския съвет, Изпълнителна организация " Главна ревизия по труда ", Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добито имущество, написа в известието до медиите.

Сред аргументите за освобождението са и недоволства от голям брой чиновници в Министерството на стопанската система и промишлеността, както и уронване на престижа на институцията.

Йордан Татарски е апетитен за един от най-верните съветници на Корнелия Нинова. Бил е съучастник с някогашния правосъден министър Данаил Кирилов (ГЕРБ) в „ И-Финанси “ ООД, както и с предприемача Гриша Ганчев в спомагателен пенсионен фонд „ Литекс инвест ТВ “ АД, демонстрира информация в „ Търговския указател “. Освен това е бил в Съвета на шефовете и изпълнителен шеф на някогашната „ Планета инс “, която наследи силовата формация ВИС-2 през 90-те години.

Жена му Красимира Нечева е работила при някогашния министър на районното развиване Костадин Паскалев (БСП) и при умрелия някогашен зам.-министър на районното развиване Димчо Михалевски преди да се издигне до основен секретар на Николина Ангелкова.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР