Министърът на икономиката Емил Караниколов сe срещна с председателя на

...
Министърът на икономиката Емил Караниколов сe срещна с председателя на
Коментари Харесай

Караниколов обсъди дуалното обучение с италианския бизнес

Министърът на стопанската система Емил Караниколов сe срещна с ръководителя на Асоциацията на италианските бизнесмени в България Мария Луиза Мерони. На срещата участваха още и зам.-председателите Пламен Дилков и Джузепе Де Франческо, отговарящи за образованието и човешките запаси в Конфиндустрията.

По време на диалога министър Караниколов разиска въпроси, свързани с дуалното образование, набирането на квалифицирана работна ръка и така наречен „ синя карта “. Той срещна участниците с разбор, който се разисква с Българска академия на науките и който ще съдържа информация за идващите 5 година - каква работна мощ ще е нужна на бизнеса.

„ Целта е изследването да бъде предоставено на учебните заведения и университетите, с цел да могат те да трансформират тяхната просветителна стратегия и тя да е ориентирана към нуждата й да дава отговор на условията на бизнеса “, изясни Караниколов.

Той акцентира, че напъните са ориентирани към понижаване на административната тежест и обезпечаване на удобна и предвидима бизнес среда. Караниколов сподели още, че решаването на проблемите на бизнеса е значимо и увери, че Министерството на стопанската система ще продължи да работи все по този начин целеустремено за една по-конкурентоспособна и ефикасна стопанска система.

В рамките на срещата бяха разисквани и методите за кандидатстване по Оперативна стратегия “Иновации и конкурентоспособност “ 2014-2020 (ОПИК). Основният фокус на диалозите беше концентриран върху дребните и междинните предприятия, които са главен източник на напредък и основаване на нови работни места като поддръжката за огромни предприятия през програмен интервал 2014-2020.

От своя страна Мария Луиза Мерони предложи на идващото съвещание на Консултативния съвет за индустриална непоклатимост и напредък да бъде разисквано участието на Конфидустрия България в него.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР