Министърът на икономиката Емил Караниколов обсъди възможностите за изграждане на

...
Министърът на икономиката Емил Караниколов обсъди възможностите за изграждане на
Коментари Харесай

Планират изграждане на индустриална зона в Търговище

Министърът на стопанската система Емил Караниколов разиска опциите за създаване на индустриална зона в Търговище с представители на бизнеса и локалната власт. Това стана по време на конгрес, проведен от община Търговище, на който участваха и кметът на града Дарин Димитров, както и регионалният шеф Митко Стайков.

„ Изграждането на нови стопански зони и развиването на старите е една от задачите, които Министерството на стопанската система има пред себе си в посока решение на районните диспропорции “, съобщи министър Караниколов. По думите му икономическите зони са една от ограниченията за привличане на спомагателни вложения, които ще доведат до повишение на конкурентоспособността на българската страна, а оттова и до повдигане на виталния стандарт посредством увеличение на заплатите и възстановяване на изискванията за труд.

Караниколов напомни, че в индустриалните зони първо ще се построява прилежащата инфраструктура, а по-късно ще се продават терени и право на градеж. Той акцентира също, че ще има нови насърчителни ограничения за вложителите в тях.

"Разчитам на регионалните шефове, на локалното самоуправление да оферират и в допълнение терени за създаване на индустриални зони ", сподели още икономическият министър.

По време на полемиката министър Караниколов срещна присъстващите и с напредъка по редуцирането на административната тежест, като акцентира, че Министерството на стопанската система е едно от трите министерства с най-вече изпълнени ограничения. Той посочи и значимата роля на България като хазаин на Седмата среща на държавните ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай по Инициативата 16+1, която е спомагателна опция за усилване на капиталовото и комерсиално съдействие със страната.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР