Министърът на икономиката Богдан Богданов обсъди възможностите за инвестиции в

...
Министърът на икономиката Богдан Богданов обсъди възможностите за инвестиции в
Коментари Харесай

Нови възможности за южнокорейски инвестиции у нас

Министърът на стопанската система Богдан Богданов разиска опциите за вложения в България с най-голямата компания за осъществяване на инфраструктурни и енергийни планове в Южна Корея, които са на посещаване у нас. Чуждестранната делегация бе съпроводена от посланика на Република Корея в България Н. Пр. господин Бе Джонгин.

Припомняме, че министър Богданов бе на работна аудиенция в Южна Корея в края на предходната година и предложения представителите на компанията на посещаване в страната ни, където могат да се срещнат на място с опциите за вложения и за евентуални партньорства.

 

Акцент в диалога бе подложен върху позиционирането на южнокорейски компании в индустриалните зони у нас, както и върху реализацията на взаимни планове в България.

Министърът на стопанската система и промишлеността посочи пред представителите на корейския колос конкурентните преимущества, които предлага страната ни на вложителите, като уточни съществуването на положителни специалисти и стратегическото разположение на страната ни, което ще насърчи сполучливото нахлуване на корейски компании на Европейския пазар. 

„ Работи се за построяването на капиталов портал, който има за цел да редуцира капиталовия развой и да улесни достъпа на фирмите до систематизирана информация за опциите, които предлага България “, разгласи Богданов.

По този метод ще се улесни и връзката сред бизнеса и всички държавни институции. Икономическият министър уточни и механизмите за районна помощ, като посочи, че в районите с по-висока безработица, в които би трябвало да се открият нови работни места праговете за държавна помощ са по-високи.

“България става все по-привлекателна за вложителите. Отчитаме рекордни вложения през 2023 година освен на нови компании, само че и на такива, които реинвестират у нас “, сподели още Богданов.

Министърът акцентира, че следва сключване на Меморандум за двустранна търговия и стимулиране на вложенията сред страните като се работи това да се случи по време на съвещанието на българо-корейската Комисия за икономическо съдействие през тази година у нас.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР