Най-големият кариерен форум в страната и чужбина пристига в Берлин

...
Най-големият кариерен форум в страната и чужбина пристига в Берлин
Коментари Харесай

Иван Христов и Андрей Арнаудов събират най-желаните работодатели в Берлин

Най-големият кариерен конгрес в страната и чужбина идва в Берлин на 13 април. Организира го платформата на Иван Христов и Андрей Арнаудов - Bulgaria Wants You.

Събитието „ Кариера и живот – за какво в България? “ се потвърди като най-успешния конгрес за българите по света и у нас, а всяко издание притегля стотици гости. През последната година негови домакини бяха Лондон, Виена, София, Пловдив и Варна, а на 13 април то ще се състои в немската столица. Традиционно форумите са изцяло безвъзмездни за гости и протичат в две елементи – кариерно ревю и лекторски панел. Събират на едно място най-коректните работодатели в България, а гостите, които ги посещават са стимулирани млади българи, постоянно получили своето обучение в чужбина, само че избрали да се развиват в родината си.

Сред имената на известните персони, които ще влязат в ролята на лектори в Берлин са президентът Росен Плевнелиев, артистът Самуел Финци, артистичното семейство на Яна Титова и Алекс Алексиев, предприемачът Христо Попов, ПР експертът Максим Бехар, певицата Люси Дяковска. В качеството си на мотивационни лектори ще бъдат и топ мениджъри на интернационалните компании, които имат свои щандове на кариерното ревю. Последното издание зад граница на най-големия конгрес: „ Кариера и живот – за какво в България? “ се организира във Виена. Посетителите имаха опция да попълнят онлайн анкета, чиято цел бе да заключи техния профил, аргументите за заминаването им зад граница и опциите за тяхното завръщане в родината.

Организаторите от Bulgaria Wants You обобщават, че 85,7% от попълнилите анкетата във Виена обмислят да се завърнат за непрекъснато в България. Интересен подробност е този, че малко над 50% от тях живеят зад граница повече от пет години. 58,7 % от интервюираните показват, че причина за тяхната емиграция е по-добро обучение, по-добър стандарт на живот и по-високи приходи.

„ Говорим за смяна на страната, само че смяната на страната стартира от смяната на всеки един от нас. Когато стартира смяната в мисленето, да мислим какво можем да дадем, а не да вземем, тогава ще стартира и смяната в страната. “ – разяснява Иван Христов.

Събитието е изцяло гратис, само че изисква предварителна регистрация за опазване на място на уеб страницата на платформата Bulgaria wants you.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР