Форумът Кариера и живот – защо в България?“ на Bulgaria

...
Форумът Кариера и живот – защо в България?“ на Bulgaria
Коментари Харесай

Над 1000 посетители на най-големия форум в София

Форумът „ Кариера и живот – за какво в България? “ на Bulgaria Wants You събра в зала 3 на НДК над 1000 гости и близо 100 от най-коректните работодатели в страната. Десетки компании се срещнаха с жители, които желаят да се развиват в България и търсят своето професионално занятие.

 

 „ Силен гръм, отвесен трус “: Има ли потърпевши и вреди след земетресението край Пловдив? 3 мин. „ Силен гръм, отвесен трус “: Има ли потърпевши и вреди след земетресението край Пловдив?  Горещо със следобедни превалявания и гръмотевици 1 мин. Горещо със следобедни превалявания и гръмотевици  Маймунска шарка: Какво съставлява, по какъв начин се предава и по какъв начин да се предпазим? 4 мин. Маймунска шарка: Какво съставлява, по какъв начин се предава и по какъв начин да се предпазим?  Министърът на културата: Мястото на Панагюрското богатство е в НИМ, то е благосъстоятелност на страната 3 мин. Министърът на културата: Мястото на Панагюрското богатство е в НИМ, то е благосъстоятелност на страната  „ Зелената седмица “: Защо да изберем бавната мода? 5 мин. „ Зелената седмица “: Защо да изберем бавната мода?  „ Силен гръм, отвесен трус “: Има ли потърпевши и вреди след земетресението край Пловдив? 3 мин. „ Силен гръм, отвесен трус “: Има ли потърпевши и вреди след земетресението край Пловдив?  Горещо със следобедни превалявания и гръмотевици 1 мин. Горещо със следобедни превалявания и гръмотевици  Маймунска шарка: Какво съставлява, по какъв начин се предава и по какъв начин да се предпазим? 4 мин. Маймунска шарка: Какво съставлява, по какъв начин се предава и по какъв начин да се предпазим?  Министърът на културата: Мястото на Панагюрското богатство е в НИМ, то е благосъстоятелност на страната 3 мин. Министърът на културата: Мястото на Панагюрското богатство е в НИМ, то е благосъстоятелност на страната  „ Зелената седмица “: Защо да изберем бавната мода? 5 мин. „ Зелената седмица “: Защо да изберем бавната мода?

Събитието бе намерено от уредниците Иван Христов и Андрей Арнаудов. Те показаха, че това е четвъртото издание на самодейността, а измежду известните персони, които влязоха в ролята на лектори са финансистът Левон Хампарцумян, музикантът Йонислав Йотов – Тото, журналистът Георги Милков, предприемачът Христо Попов и Явор Николов от „ Дронамикс “.           

„ За разлика от политиците, бизнесът е повярвал, че хората са най-важни “, сподели при започване на форума Иван Христов и добави: „ Освен от мантрата, че страната би трябвало да ни оправи, належащо е да се отървем и от негативизма. Гледаме прекомерно черно на себе си и сме построили извънредно неприятен облик на страната си, а по този метод сами си пречим. В другите страни хората се стараят да акцентират хубавите неща и да премълчават за проблемите си – у нас вършим тъкмо противоположното.

От своя страна Андрей Арнаудов сложи акцент върху това, че и другите градове в страната би трябвало да дават положителни условия за работа и живот: „ С Bulgaria Wants You пътуваме доста и приказваме с българите у нас и в чужбина. В нито една страна хората не са удовлетворени от властта! Да, сигурно в Западна Европа изкарват повече пари, само че и животът е по-скъп; престъпността е доста по-висока; на доста места пък има ужасяваща администрация и т. н. Проблеми има безусловно на всички места по света – значимото е с кои проблеми избираме да живеем и каква среда сътворяваме. “

„ Може да се развивате и в България! “ – това обръщение насочи и Левон Хампарцумян, един от лекторите във форума. „ Важно е българската диаспора да бъде по-обединена “ - уточни той и прикани младежите да си слагат цели, които да са постижими. „ Светът не свършва, в случай че не постигнете кариерната си цел “ - сподели също банкерът и добави, че е значим салдото и с персоналния живот. Хампарцумян разяснява и българите у нас, които нито работят, нито учат, като по думите му това са сред 500 000 и един милион души.

Бяха разказани и истории на български бизнесмени, като основателите на „ Дронaмикс “.

По време на форума бе показано и изследване в партньорство с JTN, съгласно което 89% от интервюираните виждат професионалното си развиване в околните пет години в България, а 11 на 100 – в чужбина. Относно целите, участниците в анкетата са показали, че измежду факторите за благополучие са „ Обичан човек до себе си “ (62%), „ Да имам деца “ (45%), „ Добро персонално здраве “ (43%), „ Финансова подсигуреност “ (38%) и други

Следващите конгреси ще се състоят в Лондон на 20 октомври и в Бергамо на 7 декември. Регистрацията е безвъзмездна на уеб страницата на платформата Bulgaria wants you.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР