Стартъпи, малък и среден бизнес може да кандидатстват с проекти

...
Стартъпи, малък и среден бизнес може да кандидатстват с проекти
Коментари Харесай

Кой може да кандидатства по трансгранични програми?

Стартъпи, дребен и междинен бизнес може да аплайват с планове по новите трансгранични стратегии сред България и прилежащите страни. Това съобщи зам.-регионалният министър Ангелина Бонева по време на първото събитие в границите на европейския план „ Преход на опциите “.

„ Ще дам няколко линии по стратегиите за трансгранично съдействие, с цел да се включим в самодейността с хаштаг #ПреходНаВъзможностите и да покажа положителните образци от района “, съобщи зам.-министър Бонева.

В новата трансгранична стратегия със Сърбия обезпечения бюджет за планове е над 75 млн. лева По думите на Бонева по нея има опция за интегрирани вложения, съгласуваност и благоприятни условия за партньорство.

Старата траснгранична стратегия със Сърбия бе с фокус върху туризма, свързаността и дребните планове за развиване на общността. По думите на зам.-министър Бонева съвсем половината от парите за българската страна са извоювани от планове на Перник и региона.

„ Успешните планове демонстрират, че системата може да работи. Ако самостоятелният триумф придобие мащаб, може сполучливо да бъдат развити градовете и районите. “, добавя зам.-министър Бонева.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР