Министърът на финансите Владимир Горанов има нова, брилянтна идея. Неговите

...
Министърът на финансите Владимир Горанов има нова, брилянтна идея. Неговите
Коментари Харесай

Пълзяща реставрация: Държавни бензиностанции + съветска власт

Министърът на финансите Владимир Горанов има нова, брилянтна концепция. Неговите хрумвания постоянно са били брилянтни, само че тази е изключително изумителна. Не, концепцията му не е да си подаде оставката. Идеята е да се направи Държавна петролна компания! Ура, приятели, ура! Държавните бензиностанции са нужни като слънцето и въздуха за всяко живо създание.
Първо лотарията стана държавна, след това направихме държавен портал за хотели, тъй като би трябвало да спасяваме туризма и Ангелкова, а в този момент вършим и държавни бензиностанции. Както е тръгнало – скоро всичко отново ще е държавно. Все едно сме се върнали в социализма.
Тогава планувам подобен живот, че единствено си крещя – нека!
Трябва да се върне бригадирското придвижване. Само по този начин ще можем да създадем най-сетне автомагистрала при Кресна, а тунелът под Шипка ще е подготвен до сряда.
Естествено, би трябвало да се върне и месокомбинат „ Родопа “. Може да назначим за негов шеф Красимир Каракачанов. Не, не поради това. Просто на неговите 5 тераси може да се отгледат доста свине-майки. Като споделих прасета, та се сетих за Парламента. Струва ми се малко капиталистически надписът „ Съединението прави силата “. Трябва да го сменим с нещо по-соц. Например „ Съединението прави ТКЗС-то “.
Връщаме и член първи на конституцията. Онзи, за управителната роля на партията, на ГЕРБ. Задължително би трябвало да върнем и манифестациите. Всички възпитаници и трудещи се всяка неделя на площада в Банкя със флагове и портрети на нашия водач и преподавател Другаря Борисов. А той – индивидът от народа, води цялата манифестация с джипа си. И в случай че е на кеф – може да извади ръка през прозореца и да помаха на събралото се голям брой. Докато прави това, четири мисирки ще му пипат мускула…
Непременно би трябвало да върнем и вестник „ Работническо дело “. Къде другояче ще се разгласява фотография на приключената автомагистрала „ Хемус “? През 2345 година. Предлагам да върнем и Народния съд, само че има един проблем. Как да извадим сегашната ни „ интелигенция “ от Инстаграм.
А представяте ли си какъв брой хубаво ще бъде, в случай че страната одържави и Къщата в Барселона? Държанката в нея ще стане държавна любовница! Как гордо звучи единствено?! Щом е държавна – значи е на всички нас. Всеки български жител ще има едно късче от нея. Ей това е същински социализъм!
Руският дипломат отново ще бъде по-голям от американския. Председателят на Българска социалистическа партия ще се съветва с него кой да ни е държавен глава. Хубаво е да е боен. (Приликите със настоящето състояние са чиста случайност, да речем.)
Ще се сбъдне и фантазията на премиера Борисов – у нас ще има същински огромен цех за коли. Тук ще се създава Москвич!
Красивата, огромна постройка на Доган, дето е на брега на морето, в парк Росенец, ще стане почивна станция „ Сава “, в нея ще почиват сътрудници на Държавна сигурност.
Представете си - Братя Аргирови отново ще са на мода. А Соня Васи се снима за „ Паралели “.
Ами Българска национална телевизия? Петък – съветска стратегия и филм за войната. Гарелов ще води „ Панорама “, а Кеворкян - „ Всяка неделя “. Журналистът Коритаров няма да води никакво предаване. Той има още доста доноси да написа, преди да стане водещ от такова равнище.
Евгени Бакърджиев ще вдигне един пантеон, за към 2 часа. Само му дайте пари. Той може да направи всичко – за пари. Да разцепи Съюз на демократичните сили също. Справка – близкото минало.
Ако всичко отново стане държавно, знам един човек, който ще бъде доста удовлетворен. Иван Костов. Той ще си каже: „ Щом всичко е още веднъж държавно, значи отново мога да го продам! “
Връща се и варенето на лютеница зад блока. Класика, без ГМО! Обаче от кое място ще намерим капачки за буркани?! Ще му мислим различен път. Важното е да не забравим да върнем и наложителното събирането на хартия за „ Вторични първични материали “. Малко се опасявам моя наследник да не върне томовете със събраните съчинения на Тодор Живков и Венета Райкова, че тогава ще има образование по метода „ таралежите се раждат без бодли “.
Само БДЖ няма да станат отново държавни, тъй като те още са си държавни. Там времето е спряло като трен на последна гара – ето, през вчерашния ден на трети коловоз дойде влака от Силистра, който потегли през 83-та година. Дааа, Силистра си е далечко! Има-няма – 40 години от тука…
Най-хубавото е, че в случай че върнем социализма, Доган отново ще е в пандиза.
И най-после – когато към този момент всичко е държавно, джиросваме го на Пеевски, заедно с „ Държавен вестник “, и да се свършва тая тъга!
 
Автор: Калинка Тодорова, Прас Прес

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР