Министърът на финансите Асен Василев определи казуса с Лукойл и

...
Министърът на финансите Асен Василев определи казуса с Лукойл и
Коментари Харесай

Асен Василев определи казуса с Лукойл като търсене на интриги

Министърът на финансите Асен Василев дефинира проблема с " Лукойл " и дерогацията за импорт на съветски нефт като " търсене на интриги " , оповестява.

Той сподели това в коридорите на интернационален конгрес, отдаден на публично-частното партньорство. 

Министър Василев съобщи, че не е въпрос на взаимни отстъпки, а на работа с политическите сили, с цел да се " изчистят " визии, с цел да бъде признат Бюджет 2024 до края на актуалната година. 

" Това, което виждаме сега, е, че има много придвижвания в Народното събрание, които не са свързани с бюджетната процедура. Водим много интензивни диалози с партиите в Народното събрание по този начин, че да намерим задоволително поддръжка за бюджета. Ако моята оставка бъде поискана поради " Лукойл " - това няма нищо общо по няколко аргументи , първата от които е, видяхте през вчерашния ден и Агенция " Митници " доста ясно сподели, че има от Европейска комисия утвърдени квоти. Те наблюдават извънредно прецизно за тези квоти. Всяка седмица към Европейска комисия се изпраща какво в действителност е напуснало българските пристанища и за кои страни е тръгнало, тъй че там по-скоро се търсят интриги, в сравнение с нещо действително ", отговори Василев на въпрос как разчита знаците от Народното събрание, който не събра кворум, а през вчерашния ден отрасловата бюджетна комисия отхвърли препоръчаните от министерството данъчни закони.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР