Министърът на енергетиката и петрола на Норвегия Терие Осланд заяви,

...
Министърът на енергетиката и петрола на Норвегия Терие Осланд заяви,
Коментари Харесай

Норвегия няма да продава газ на Европа на занижени цени

Министърът на енергетиката и петрола на Норвегия Терие Осланд съобщи, че норвежките управляващи не имат намерение да понижат цената на природния газ за вносителите в Европейски Съюз, даже макар енергийната рецесия.

В изявление за вестник той изясни позицията си с обстоятелството, че петролните компании работят на комерсиална основа и би било неправилно да се постановат контракти на бизнеса на цена под пазарната. Осланд също напомни, че Европейски Съюз се отхвърли от дълготрайните контракти в интерес на спот договорите преди 20 години.

В Европейски Съюз може да възникне сериозен дефицит на гориво заради отхвърли на редица европейски страни да заплащат доставките на съветски енергийни запаси в рубли (както изисква Москва). Поради това съществува риск от цялостно прекъсване на доставките на съветски газ за редица европейски страни.

Властите на страните от Европейски Съюз и Обединеното кралство към този момент предизвестиха за осъществимостта на сходен сюжет и дадоха да се разбере на бизнеса и елементарните жители, че идната зима ще бъде извънредно сурова и доста сложна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР