Министърът на електронното управление Божидар Божанов с конкретни идеи за

...
Министърът на електронното управление Божидар Божанов с конкретни идеи за
Коментари Харесай

Божидар Божанов: Администрацията ще се намалява вследствие на отпадане на необходимост

Министърът на електронното ръководство Божидар Божанов с съответни хрумвания за намаляването на административните пречки в България

Ето какво написа той в своята страница във фейсбук:

"Проектът за електронна идентификация е на финалната права и към този момент сме подготвили техническото задание. Останалите планове скоро ще бъдат показани за публично разискване

До средата на годината считаме да използваме всички принадлежности да наложим спазването на закона, да глобяваме някои неприятни практики като да вземем за пример разкарването на хората сред гишетата.

“Информационно обслужване” ще стане систематичен оператор на е-услуги, с цел да ръководи планове взаимно с администрацията. Те ще бъдат записани в азбучник на услугите, който ще бъде остойностен и всяка администрация ще може да си поръчва по него какво и по кое време ѝ би трябвало.

Трябва да минимизираме риска за сериозните данни в страната. В момента не сме на толкоз високо равнище. Събираме информация за степента на подготвеност на администрацията да посрещне евентуална кибер офанзива.

Електронното ръководство не изисква големи бюджети, а умното им потребление. Не сме създали основни промени спрямо миналогодишния бюджет.

Не сме считали какво е свършено до момента, тъй като това е гледане обратно. Ние желаеме да гледаме напред. Но най-общо са изхарчени доста пари и е свършено прекомерно малко за тях.

В ДАЕУ са събирали данни за неща, които би трябвало и може да се случат, само че е липсвала политическа воля. Сега такава воля има и сме на невисок старт да осъществяваме политиките.

Администрацията ще се понижава в резултат на отпадане на нужда. В Министерството на електронното ръководство, да вземем за пример, няма да има звено по човешки запаси. "

Министър Божидар Божанов
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР