Министър-председателят възложи на ДАНС, разузнаването и на контраразузнаването да установят

...
Министър-председателят възложи на ДАНС, разузнаването и на контраразузнаването да установят
Коментари Харесай

Премиерът: Възложих на ДАНС и ДАР да проверят кои са тези „доброжелатели“ на президента

Министър-председателят разпореди на ДАНС, разузнаването и на контраразузнаването да открият кои са " доброжелателите ", прекратили прибързано визитата на президента Румен Радев в Естония, където той взе участие във формата " Три морета ".

„ Възложих на ДАНС и ДАР да ревизират кои са тези „ доброжелатели “, които желаят да отстраняват дейностите на държавното управление и на президента и да попречат на нещо, което е толкоз значимо за България “, посочи министър председателят Борисов. „ Ако някой е подценил тематиката с карантината, не е наш проблем “, добави министър-председателят и изрази вяра да няма повече спекулации по тематиката.

Борисов заяви още, че държавното управление е подготвило безусловно всичко належащо за визитата на президента Радев в Естония и за семейството на България на самодейността " Три морета " следващата година.

„ Подготвихме безусловно всичко належащо за визитата на президента Радев в Естония и за семейството на България в самодейност следващата година. Нещо повече - на този ден, когато президентът Радев беше в Естония, по телефона се обади заместник-държавният секретар Кийт Крач, който още един път благодари и още един път потвърдихме цялостното подпомагане и ангажираност на България в тази самодейност “, съобщи министър председателят и подсети, че Росен Плевнелиев е първият български президент, който причисли България в тази самодейност.

Абсолютно всичко, което България трябваше да направи от страна на държавното управление, е направено, тъй че не мога да приема каквато и да е рецензия, че не поддържаме самодейността „ Три морета “, съобщи още министър-председателят Бойко Борисов. Премиерът подсети, че още през август месец на срещата си в Блед със заместител асистент държавния секретар на Съединени американски щати Матю Бойс е изтъкнал ангажираността на държавното управление по тематиката.

Уверихме нашите сътрудници - 11 европейски страни, в цялостната подготвеност на България да взе участие и с финансиране, и с планове “, добави още Борисов. Премиерът обърна внимание, че сме шестата страна, която взе участие финансово в самодейността, откакто на 2 септември държавното управление взе решение България да взе участие с 20 милиона евро в Инвестиционния фонд към самодейността „ Три морета “. Националната съгласуваност на формата от българска страна също е на доста високо равнище като отговорността за това е дадена на вицепремиера Екатерина Захариева.

„ България към този момент действително работи по тази самодейност – с 20% закупуване на акции от терминала за полутечен газ в Александропулис. В момента на цялостни обороти се работи по газовата връзка Юг-Север, която причислява пристанището в Александропулис с нашата газопреносна мрежа и през нея ние можем да транспортираме газ на Север, на Запад, във всички направления. Подготвили сме газохранилищата. Разширяваме за полутечен газ “, акцентира министър председателят Бойко Борисов. „ Тук не е единствено газовите връзки, тук са автомагистралите, жп линиите, интернет съгласуваност на целия район, суперкомпютъра, който януари месец ще влезе в деяние “, добави още министър-председателят.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР