За трета поредна вечер знакови сгради в столицата ще бъдат

...
За трета поредна вечер знакови сгради в столицата ще бъдат
Коментари Харесай

„Лунар“ и тази вечер: Светлинното шоу преобразява още знакови сгради в София

За трета поредна вечер знакови здания в столицата ще бъдат преобразени от светлинно шоу в границите на фестивала " Лунар ".

След по-малко от два часа по случай празника на Светите братя Кирил и Методий, както и 155-годишнината от основаването на Българска академия на науките, фасадата на постройката ѝ ще бъде осветена в знаците на Българската глаголица.

В радиус от 4 километра от постройката на Българска академия на науките са ситуирани още 21 местоположения със забележителни светлинни шоа на тематика " Митове и митове ", основани от над 30 актьори от целия свят.

 Започва фестивалът „ Лунар “: Какво ще забележим довечера? Тази сутрин 2 мин. Започва фестивалът „ Лунар “: Какво ще забележим довечера?  Ще има ли ограничавания по пътищата за светлинния фестивал Светът 2 мин. Ще има ли ограничавания по пътищата за светлинния фестивал " Лунар "?  bTV Репортерите: Да преживееш светлината – повелителите на 3D мапинга България 6 мин. bTV Репортерите: Да преживееш светлината – повелителите на 3D мапинга  Водещи специалисти от изобретателните промишлености - част от обучителната стратегия на фестивала България 4 мин. Водещи специалисти от изобретателните промишлености - част от обучителната стратегия на фестивала " Лунар "  Започва фестивалът „ Лунар “: Какво ще забележим довечера? Тази сутрин 2 мин. Започва фестивалът „ Лунар “: Какво ще забележим довечера?  Ще има ли ограничавания по пътищата за светлинния фестивал Светът 2 мин. Ще има ли ограничавания по пътищата за светлинния фестивал " Лунар "?  bTV Репортерите: Да преживееш светлината – повелителите на 3D мапинга България 6 мин. bTV Репортерите: Да преживееш светлината – повелителите на 3D мапинга  Водещи специалисти от изобретателните промишлености - част от обучителната стратегия на фестивала България 4 мин. Водещи специалисти от изобретателните промишлености - част от обучителната стратегия на фестивала " Лунар "

Отново ще бъдат затворени и централни софийски улици като " Московска ", " Цар Шишман ", " Ангел Кънчев ", бул. " Цар Освободител ".

Тези промени се постановиха, защото първите две издания на събитието събраха в столицата по над 450 000 фенове от страната и чужбина.

Фестивалът стартира от 21 часа и ще продължи до среднощ. Нова за тази година е интерактивната прожекция в Южния парк, както и спектакълът " Твоят глас " при Националната изложба – Двореца.

Негови уредници са бюрото на Европейския парламент, Представителството на Европейската комисия и Столичната община, които са сътрудници на „ Лунар “ 2024.

А всеки който желае да се наслаждения на една малко по-различно осветена София може да го направи и на следващия ден вечер, когато ще бъдат оповестени и тримата спечелили.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР