Министър-председателят в оставка Кирил Петков е изловен в нова схема,

...
Министър-председателят в оставка Кирил Петков е изловен в нова схема,
Коментари Харесай

Киро събрал на тайна среща областните управители от ИТН. Лена натискала да подписват декларации

Министър-председателят в оставка Кирил Петков е изловен в нова скица, посредством която се пробва да си обезпечи нужните 121 депутати за съставяне на ново болшинство в Народното събрание. Областен шеф от квотата на „Има подобен народ“ разкрил пред журналистката Соня Колтуклиева, че участвал на среща с Петков във вила „Секвоя“ в резиденция „Бояна“, а на идващия дни Лена Бориславова ги убеждавала да подпишат декларация, че напущат партията на Слави Трифонов.

„Кирил Петков би трябвало да дава отговор пред закона за търговия с въздействие! Трябва да бъде съден за корист с държавната власт и за насила върху длъжностни лица!

Днес научих от участник в събитията, че на 13 юни, всичките 12 регионални и заместник-областни Управители от квотата на „Има подобен народ“, са били поканени на обяд във вила „Секвоя“, в държавната резиденция „Бояна“. Докато чакали министър-председателя, гардовете от НСО събрали телефоните на всички, а Лена Бориславова ги забавлявала с неофициални диалози.

Кирил Петков предизвестил присъстващите да наблюдават новините по малките екрани.

„Целта на обърканите му приказки беше да ни каже, че Слави Трифонов е нарушител, би трябвало да се разграничим от него и да последваме събитията. Какво се оказа по-късно? Радостин Василев и петима депутати оповестиха, че напущат парламентарната група и партията.

Всички приехме безмълвно казаното от Кирил Петков във вила „Секвоя“ – на неприятен български език и с разбъркани мисли. Никой не обели нито дума, с изключение на Стефан Красимиров от Враца, който го поддържа, тъй като има претекст – от „Продължаваме смяната ” са му дали обещание да го поддържат на локалните избори, когато той ще се кандидатира за кмет“.

Това ми описа един от регионалните шефове, поискал анонимност, тъй като се опасява да не бъде уволнен.

На 14 юни Лена Бориславова звъняла на регионалните и заместник-областните шефове от „Има подобен народ“, с цел да ги убеждава да подпишат и да разгласяват декларацията за овакантяване на партията, съчинена от Стефан Красимиров. На тези, които се колебаели, по-късно се обаждал самият министър председател.

Двама отказали и били уволнени в деня, когато опозицията гласоподава вота на съмнение и държавното управление падна: регионалните шефове на София-град Иван Кючуков и на Плевен – Иван Янчев.

На 10 юни, откакто Слави Трифонов разгласи, че Има Такъв Народ напуща обединението, а четиримата министри подадоха оставка, Кирил Петков за часове уволни и след това върна на работа заместник-областните шефове на Има Такъв Народ.

„Тъкмо си събрахме багажа и сбогувахме с сътрудниците, и след това почнахме да разопаковаме“, сподели един от OCBoбoдeните и възобновени пред медиите.

Всичко това значи, че търгашеството не е единствено в Народното събрание, покупко-продажбите са почнали в държавната резиденция „Бояна“.

Позор!

Соня Коктуклиева
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР