Министър-председателят Стефан Янев и посланикът на Великобритания Роб Диксън проведоха

...
Министър-председателят Стефан Янев и посланикът на Великобритания Роб Диксън проведоха
Коментари Харесай

Великобритания ни купува машините за парламентарния вот ?!

Министър-председателят Стефан Янев и посланикът на Англия Роб Диксън организираха среща с формалния представител на производителя на машини за гласоподаване „ Смартматик “ във връзка със закупуването на спомагателния брой машини, нужни за идния избор.

Това оповестиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Разговорът, който се организира в Министерския съвет, беше иницииран по концепция на държавните управления на Англия и България.

Срещата беше предшествана от диалог на министъра на финансите Асен Василев с компанията производител в Министерството на финансите. Цялата информация и параметрите, разисквани по време на диалозите, са предоставени на Централната изборна комисия, с цел да може самостоятелният държавен орган да вземе осведомено решение по проблема.
По време на срещата в Министерския съвет английският дипломат изрази безапелационната си поддръжка за честното осъществяване на изборите у нас. Двете страни се увериха взаимно в напъните си идните парламентарни избори да бъдат извършени транспарантно и демократично.

Междувременно стана ясно, че ЦИК организира работна среща с министъра на финансите и с представител на компанията " Смартматик ", производител на машините за гласоподаване.

Министерството към този момент удостовери, че ще обезпечи спомагателни средства за нужните спомагателни 1 500 машини за вота на 11 ти юли.

Комисията реши още да предложения на следващия ден на публични договаряния компанията " Сиела Норма " по оповестената социална поръчка за логистиката за машинния избор на 27 ми юни за частичните кметски избори и за парламентарните през юли.

От компанията се чака да показа подробна ценова оферта по обособените съставни елементи на поръчката - за модифициране на софтуера, подготовка и техническо обслужване на машините, превоз до регионалните центрове и образование на секционните изборни комисии.
Максималната позволена цена, която може да заплати ЦИК за тези действия е 4 милиона и 350 хиляди лв. без Данък добавена стойност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР