Министър-председателят на Великобритания и лидер на управляващата Консервативна партия Тереза

...
Министър-председателят на Великобритания и лидер на управляващата Консервативна партия Тереза
Коментари Харесай

Мей въвежда превантивни мерки срещу по-нататъшни секс скандали в правителството си

Министър-председателят на Англия и водач на ръководещата Консервативна партия Тереза Мей създаде нов кодекс на държание за представителите на „ торите ”, в това число и депутатите. По информация на телевизия „ Скай Нюз ” задачата му е да вкара партийна дисциплинираност и да се избегнат нови кавги, откакто се наложи военният министър Майкъл Фалън да подаде оставка поради съмнения за практикуване на полов тормоз.

Нововъведенията се отнасят най-много за процедурите във връзка с жалбите против членове на Народното събрание и държавното управление на Обединеното кралство.

„ Правителството и Консервативната партия считат, че е назряла нуждата от въвеждането на опростени, транспарантни, самостоятелни процедури по отношение на разглеждането на жалбите на всички тези, които работят в Народното събрание и желаят за изразят своето безпокойствие ”, гласи писмото на Мей, която тя е адресирала до представителя на Долната камара на Народното събрание Джон Беркоу.

В писмото си Мей показва още, че има желанието да сътвори гореща линия за докладване на отклонения от общоприетите правила за държание. Тя също по този начин упорства и за провеждането на по-подробно следствие на дейностите на хипотетично отговорни депутати от специфичната гилдия. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР