Министър-председателят на Швеция Улф Кристершон каза днес, че не се

...
Министър-председателят на Швеция Улф Кристершон каза днес, че не се
Коментари Харесай

Шведският премиер: Не се планират радикални промени в законите за свободата на словото

Министър-председателят на Швеция Улф Кристершон сподели през днешния ден, че не се възнамеряват огромни промени в законите за свободата на словото в страната, съобщи Ройтерс.

Ще бъдат прегледани промени, които биха разрешили на полицията да стопира изгарянето на свещени книги на обществени места, в случай че има ясна опасност за националната сигурност, посочи той.

" Отстояваме шведската независимост на словото ", акцентира в това време Кристершон на конференция.

Шведският министър председател съобщи още, че обстановката със сигурността в страната е комплицирана, не на последно място и поради забавянето на нейното участие в НАТО.

Според Кристершон шведското държавно управление ще ускори краткотрайно ограниченията за сигурност по границата, както и във връзка с вътрешната сигурност поради увеличението на заканите против страната след неотдавнашните изгаряния на копия от Корана. В резултат на полицията ще бъдат дадени и по-големи пълномощия да стопира и претърсва хора.

Кристершон насочи също и апел към хората да употребяват свободата на словото отговорно и с почитание.

" В свободна страна като Швеция има доста огромна независимост. Тази доста огромна независимост обаче изисква и доста огромна отговорност ", заключи Кристершон.

" Всичко, което е законно, не е комфортно. Може да бъде извънредно, само че въпреки всичко законно. Опитваме се да насърчаваме уважителен звук в връзките сред страните и народите ", акцентира шведският министър председател.

В Швеция и Дания през последните седмици бяха изгорени няколко екземпляра на Корана, което утежни връзките им с някои мюсюлмански страни, отбелязва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР