Министър-председателят на Обединеното кралство Риши Сунак и министърът на технологиите

...
Министър-председателят на Обединеното кралство Риши Сунак и министърът на технологиите
Коментари Харесай

Великобритания дава 100 милиона паунда с разработването на „суверенен“ изкуствен интелект

Министър-председателят на Обединеното кралство Риши Сунак и министърът на технологиите Мишел Донелан дадоха обещание 100 млн. лири стерлинги за основаването на работната група Foundation Model Task Force. Екипът ще създаде ИИ, който в идеалния случай ще направи страната „ конкурентоспособна в международен мащаб “, и ще работи с промишлеността, с цел да направи и други ИИ системи по-безопасни и по-надеждни.

Работната група ще бъде сходна на звеното за ваксини против COVID-19, което стартира работа в разгара на пандемията. Екипът за изкуствен интелект ще рапортува на министър-председателя и на министъра на технологиите, а през лятото ще бъде назначен негов ръководител. Финансирането е в допълнение към 900-те милиона паунда от бюджета на Обединеното кралство, които са предопределени за създаване на суперкомпютри и специфични запаси за проучвания в региона на ИИ.

Обединеното кралство желае „ суверенна “ технология за изкуствен интелект, която да подтиква стопанската система, като в същото време заобикаля етичните и софтуерните клопки, които накараха специалистите да призоват за шестмесечна пауза в ИИ опитите. Моделите на изкуствения разсъдък от време на време могат да бъдат неточни или да демонстрират необичайно държание, като да вземем за пример да отхвърлят да дават отговор на въпроси или да подлагат на критика потребителите. Британското държавно управление желае да сътвори „ благонадежден ИИ “, който да помогне за основаването на медикаменти, да подкрепи публичните услуги и да се бори с изменението на климата.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР