Министър-председателят на Косово Албин Курти подчерта, че въпросът за забраната

...
Министър-председателят на Косово Албин Курти подчерта, че въпросът за забраната
Коментари Харесай

Курти: Решението за динара не подлежи на обсъждане

Министър-председателят на Косово Албин Курти акцентира, че въпросът за възбраната на сръбския динар не предстои на разискване. Въпреки това Централната банка на страната разисква опцията за отсрочване на решението, заяви „ Албениън пост “.


" Еврото е валута, която идва при нас от Европейски Съюз, ние не споделяме на никого да вземе албанската валута лек или нова валута дардан от Косово, само че еврото като само средство за заплащане и покупка. Следователно това не е въпрос, който предстои на разискване ", съобщи Курти.

Според него Централната банка като самостоятелна институция няма за цел да санкционира който и да било, а единствено да вкара правда, конституционност и прецизност в Северно Косово и на всички места, където има сърби в страната.

" Свидетели сме, че с ограниченията, които предприехме против тях, голямото болшинство от тях имат банкови сметки в косовските банки, а в случай че нямат, могат да си открият разплащателна сметка и да я поддържат гратис ", сподели косовският министър председател.

Той акцентира, че наредбите на централната банка са в сходство с Конституцията и закона.

" Решенията на Централната банка са самостоятелни решения, тъй като тя е самостоятелна институция, разпоредбите, които вкарва, регламентите, които утвърждава, са изцяло в сходство с Конституцията и закона и считам, че би трябвало да оставим на мира Централната банка и шефа Ахмет Исмаили да си свършат работата, защото той е спечелил доверието на Народното събрание ", сподели главата на косовското държавно управление./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР