Министър-председателят Кирил Петков ще участва в редовното заседание на Европейския

...
Министър-председателят Кирил Петков ще участва в редовното заседание на Европейския
Коментари Харесай

Премиерът Петков ще участва в заседание на Европейския съвет и среща на върха ЕС-Западни Балкани

Министър-председателят Кирил Петков ще взе участие в постоянното съвещание на Европейския съвет, което ще се организира на 23 и 24 юни в Брюксел.

Основните тематики в дневния ред на водачите ще бъдат по-широка Европа, обстановката в Украйна, молбите за участие в Европейски Съюз на Украйна, Република Молдова и Грузия, стопански въпроси, Конференцията за бъдещето на Европа, външни връзки.

Европейският съвет ще организира стратегическа полемика по отношение на връзките на Европейски Съюз с неговите сътрудници в Европа и методите за поощряване на политическия разговор и усилване на сигурността, стабилността и просперитета на европейския континент. В рамките на полемиката ще бъдат разисквани и предложенията на президента на Франция Еманюел Макрон за основаване на Европейска политическа общественост.

Държавните и държавни ръководители ще обсъдят другите измерения на съветската военна експанзия против Украйна и продължаващата поддръжка за украинската страна. Европейският съвет ще прегледа също кандидатурите за участие в Европейски Съюз на Украйна, Република Молдова и Грузия.

В частта, отдадена на икономическите въпроси, се планува водачите да одобрят интегрираните характерни рекомендации по страни в границите на Европейския учебен срок за 2022 година, както и да обсъдят присъединението на Хърватия към еврозоната от 1 януари 2023 година

Европейският съвет ще организира и полемика и по отношение на „ Конференцията за бъдещето на Европа “, като се чака да бъдат дадени насоки по отношение на последващите дейности след отчета от заключителното събитие от Конференцията.

Преди началото на съвещанието на Европейския съвет, на 23 юни преди обяд, министър-председателят Кирил Петков ще вземе присъединяване в Среща на върха ЕС-Западни Балкани. В рамките на лидерската намира се чака да бъдат разисквани напредъкът в процеса на европейска интеграция, провокациите, произлизащи от съветската експанзия против Украйна, вложенията по линия на Икономическия и капиталов проект за Западните Балкани и други

На 24 юни, след края на Европейския съвет, ще се организира Среща на върха на страните от еврозоната в приобщаващ формат, на която водачите ще обсъдят икономическата обстановка в еврозоната и ще създадат обзор на напредъка по Банковия съюз.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР