Министър-председателят Кирил Петков ще бъде изслушан днес в парламента за

...
Министър-председателят Кирил Петков ще бъде изслушан днес в парламента за
Коментари Харесай

Кирил Петков ще говори в парламента за посещението си в РСМ

Министър-председателят Кирил Петков ще бъде изслушан през днешния ден в Народното събрание за резултатите от визитата му в районен съд Македония и извършеното у нас междуправителствено съвещание сред двете страни.

Изслушването ще е точка първа за петъчното пленарно съвещание, а предлагането за него е на депутатите Даниел Митов и Екатерина Захариева от ГЕРБ.

БГНЕС напомня, че министър председателят Кирил Петков посети районен съд Македония на 18 януари 2022 година Там беше контрактувано основаването на 4 четири междуведомствени групи за съдействие с районен съд Македония, като остава да работи и взаимната историческа комисия сред двете страни.

Четирите ведомствени групи са за съдействие с РСМ в областите стопанска система, търговия и иновации; междуведомствена работна група за съдействие с Република Северна Македония в областите инфраструктура, превоз и свързаност; междуведомствена работна група за съдействие с РСМ в областите европейско съдействие – зелен преход и цифрова промяна, и господство на закона и междуведомствена работна група за съдействие с Република Северна Македония в областите просвета, просвета и обучение и юноша.

На 25 януари 2022 година бе извършено взаимно съвещание сред държавното управление на България и РСМ в София. Премиерът Петков съобщи, че откритият разговор ще замести езика на омразата, а добросъседството ще бъде издигнато на фундамент. „ Прогресът, който беше реализиран беше осезателен с ясни резултати и по напълно друг и градивен звук се организира това, което е било в минали години”, разяснява министър председателят Петков.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР