Министър-председателят Кирил Петков почти си е осигурил мнозинство в парламента,

...
Министър-председателят Кирил Петков почти си е осигурил мнозинство в парламента,
Коментари Харесай

Гърми скандал в парламента! Киро е вербувал още петима депутати на Слави и се отцепват?!

Министър-председателят Кирил Петков съвсем си е обезпечил болшинство в Народното събрание, научи пик. Премиерът е съумял да подтиква още петима депутати на Слави Трифонов да се отделят от парламентарната група на партията и идната седмица да гласоподават „против“ вота на съмнение. Това научи ПИК от депутат от към този момент отделилата се група от „Има подобен народ“.

Припомняме, че при започване на седмицата петима от хората на Слави Трифонов в Народното събрание обявиха, че напущат парламентарната група и стават самостоятелни. Те бяха предвождани от спортния министър в оставка Радостин Василев, по прочут като Руди Гела.

Днес от групата на „Има подобен народ“ се отдели и Кирил Симеонов, който призна, че се е срещал с премиера Кирил Петков в загадка лаборатория. Първоначално Симеонов разгласи, че няма да напуща Има Такъв Народ, само че през днешния ден съобщи, че е трансформирал решението си, откакто групата гласувала дружно с ГЕРБ, Движение за права и свободи и „Възраждане“.

Според отделилите се депутати на Слави още петима души били уговорени и ще се причислят в най-скоро време към тях.

Ако това се случи, самостоятелните народни представители в Народното събрание ще станат 11. Със 109 те депутати на тройната към този момент коалиция държавното управление на Кирил Петков ще има 120 гласа в пленарна зала, или единствено 1 ще го дели от болшинство.

За да мине вота на съмнение, на опозицията ще са й нужни 121 гласа. Ако се удостовери информацията за още петима отцепници, то кабинетът на Петков ще оцелее идната седмица. Но ще остане въпросът по какъв начин ще се обезпечава кворум в пленарна зала със 120 депутати.

В момента тече невиждано пазаруване на народни представители. Основни спонсори на пазарлъка били четирима олигарси, а мизата почнала от 1 млн.лв и достигнала през вчерашния ден до 3 млн. евро.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР