Министър-председателят Кирил Петков е на посещение в Скопие. В състава

...
Министър-председателят Кирил Петков е на посещение в Скопие. В състава
Коментари Харесай

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Кирил Петков с първи коментар след срещата си с македонския президент Стево Пендаровски

Министър-председателят Кирил Петков е на посещаване в Скопие. В състава на българската делегация са министърът на външните работи Теодора Генчовска, министърът на превоза и известията Николай Събев и заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин.

В Скопие министър председателят Кирил Петков се срещна с министър-председателя на Република Северна Македония Димитър Ковачевски. В рамките на визитата в Република Северна Македония министър председателят Кирил Петков има среща и с президента Стево Пендаровски. След нея Петков даде изказване пред българските медии.

" Искам да благодаря на сътрудниците, тъй като това беше подаване на ръка. Когато желаете да създадем същинско добросъседство, методът е различен. По време на обяда нашият министър на траспорта и техният се догодориха до 60 дни да има полет София - скопие. От тук нататък да не би трябвало да се лети през виена, а да има съответна връзка ", сподели Петков при започване на изказването си след срещата с Пендаровски.
свързани новини40173на 15.01.202285616на 15.01.2022
" Разбрахме се, че няма да има интервали на липса на срещи. А да запретнем ръкави и да си свършим работата ", изясни Петков.

" На Балканите постоянно сме мислели, че някоя велика мощ ни е проблем или някоя велика мощ ще би трябвало да ни пристигна на помощ. стига толкоз. Всичко зависи от самите нас. Тези няколко дни, които направихме през последните няколко дни и обстоятелството, че ние подадохме ръка, докара до този резултат ", сподели министър председателят.

Гледайте онлайн по ПИК TV!

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР