Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че националният стадион Васил Левски в

...
Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че националният стадион Васил Левски в
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Националният стадион пречи на много хора там

Министър-председателят Бойко Борисов съобщи, че националният стадион " Васил Левски " в центъра на София по-скоро пречи на жителите на столицата.

" Всеки мач блокира София, а мачове има съвсем всяка седмица. На това място, този народен стадион прави ли работа? Може да се построи нов стадион, а този да се употребява за друго. Снощи какъв брой хора имаше на мача на Националния стадион? 200 индивида? А 2 милиона не могат да минат около стадиона. Това не е вярно, само че вие повдигнете тематиката ", съобщи Борисов пред публицисти.

Той още веднъж сподели, че за ново оборудване страната може да отдели пари, само че единствено, в случай че националите по футбол се показват добре в квалификациите за европейско състезание.

" Ако се направи по този начин от футболистите, че да има потребност и да има десетки хиляди искащи да гледат футбол. Така както беше, не е нищо комплицирано - играе се 11 против 11. Тук спортните публицисти може малко да помогнете. Да създадем едно разискване дали националният стадион е необходим на това място ", сподели още той.
Борисов: Ако футболистите ни радват, даваме 100 млн. за стадион "Инвестирали сме 350 млн. лв. в спортни зали ", сподели министър председателят
Като образец за сходна смяна той уточни Мюнхен.

" В Мюнхен къде беше стадионът? Уникално оборудване. Развалиха го, изнесоха го отвън града, или в града, където няма тапи, където отива метрото. И взеха решение нещата ", добави той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР