Министър-председателят Бойко Борисов провери на място последствията от наводненията в

...
Министър-председателят Бойко Борисов провери на място последствията от наводненията в
Коментари Харесай

Борисов провери щетите в Хадживимово, възстановяват рухналия мост до събота

Министър-председателят Бойко Борисов ревизира на място следствията от наводненията в Хаджидимово. Посещението на премиера беше излъчено в профила му във Facebook. Той бе посрещнат от кмета Любомир Терзиев.

При преваляванията в последните дни в региона се скъса огромна дига на река Места, което докара до сриване на моста сред село Блатска и Хаджидимово. Освен това пътното платно сред двете обитаеми места е пропаднало заради подкопаване от водите на реката, а придвижването на пътните транспортни средства е спряно.

" Мостът сред село Блатска и Хаджидимово ще бъде построен оптимално бързо, незабавно щом водата се оттече. В региона построяваме спомагателни защитни насипи. Реката сега е доста буйна, валя доста през последните няколко дни. Всички служби са мобилизирани и работят на цялостни обороти. Благодаря на българските строители, които се оправят доста добре в тези тежки условия ", сподели министър председателят Борисов.

" До събота би трябвало да го създадем ", даде обещание зам.-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, който бе дружно с премиера. Нанков добави, че сега е обезпечен различен маршрут, само че 30 км би трябвало да се заобикаля. Затова, когато се оттече малко водата, незабавно ще стартира да се възвръщат вредите.



Борисов заяви за днешното решение на Министерския съвет за отпущането на 600 хиляди лева за ремонт на пътното платно поради наводненията.

Хората обаче желаеха и физкултурен салон в учебното заведение, а Борисов заръча на кмета да пусне писмо до просветителния министър Красимир Вълчев.

Правителството е отпуснало 1,3 млн. лв., с цел да може да се оправи спортната база в учебното заведение в село Рибново, държавното управление ще направи каквото е нужно и за Хаджидимово, даде обещание Борисов.

Премиерът сподели също, че със спортния министър Красен Кралев ще обсъдят по какъв начин може да се помогне на село Блатска за възобновяване на стадиона, който беше залят от реката.

" Няма заричане към хората в региона, което да не е изпълнено. Затова и ни имат вяра. Тук правихме водопроводи, канализации, пречиствателна станция другия месец ", сподели Борисов.

Такова заричане бе и да осигурим 1,8 милиона лв. за нова здравна инсталация за болничното заведение в Гоце Делчев. Днес това стана факт, с което ще се подсигурява съвременно и навременно лекуване на хората в града и околните общини - измежду които и Хаджидимово, добави министър председателят.



Борисов ревизира и строителството на тунел Железница

Половината от строителните действия по тунел " Железница " на Автомагистрала " Струма " към този момент са изпълнени, заяви още във Facebook министър председателят Бойко Борисов.

Това е най-дългият пътен тунел, изграждан до момента у нас. Той ще е с две обособени тръби за придвижване в посока, като дължината на всяка ще е над 2 км. Съоръжението ще бъде с всички нужни системи за енергоефективно осветяване, вентилация, видеонаблюдение, пожароизвестяване, умна система за ръководство на трафика. Строителните действия по обекта стартираха през октомври предходната година.

Премиерът уточни, че напредва работата и по виадукта преди тунела по посока Кулата. Той се построява по технологията " потактово избутване " на горното строене с хидравлични крикове. Съоръжението е от два моста за двете платна на придвижване.

Автомагистрала " Струма " е следващият огромен строителен обект, който построяваме, уточни още министър председателят.

" Тук теренът е доста сложен, тук-там с огромна денивелация. Огромен труд са положили строителите както тук, по този начин и на " Хемус ", " Европа ", пътя Ботевград - Видин и други Иначе от жълтите павета е елементарно да коментираш, когато в никакъв случай нищо не си построил ", отбелязва още Борисов.



Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР