Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с държавния секретар на

...
Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с държавния секретар на
Коментари Харесай

Борисов рекламира и на Помпео защитните облекла и маските

Министър-председателят Бойко Борисов организира телефонен диалог с държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео във връзка разпространяването на пандемията COVID-19. Двамата дискутираха ограниченията, които всяка една от двете страни ползва, за ограничението на вируса. Това оповестиха от пресслужбата към Министерски съвет.

Премиерът Бойко Борисов е показал пред Помпео сполучливата метаморфоза на българската промишленост, която от седмици създава защитни дрехи, шлемове, очила и маски. Българският министър-председател е подчертал в диалога, че облеклата дават отговор на сертифицирани стандарти и условия за всички, работещи директно с ковид. 

Българският министър-председател е показал и признатия от държавното управление пакет от социално-икономически ограничения в поддръжка на работодателите и служащите. Той акцентира пред Помпео, че страната ни поставя старания да се резервира заетостта на всеки жител. 

„ Като мине времето на пандемията, България, Европа и Съединени американски щати, които споделят идентични демократични полезности и свободи на жителите, дружно като стратегически сътрудници ще измъкнат страните си от икономическата рецесия в резултат на ковид “, е споделил в телефонния диалог Майк Помпео. 

Борисов и държавният секретар са обменили отзиви и за медикаменти, медицински консумативи и проби за диагностика на Covid-19. В диалога стана ясно, че учени и експерти от Съединени американски щати създават ваксина против вируса и България ще е измежду първите страни, с които ще я споделят. Българският министър-председател Борисов изиска комплекти за проби по метода PCR. 

Бойко Борисов и Майк Помпео бяха единомислещи, че всички страни са длъжни да продължат битката с пандемията посредством взаимопомощ и тясно съдействие при продан на сполучливи практики в лекуването. “Всяка страна има свои опит и познания, само че в случай че споделяме дружно ефикасните ограничения ще се оправим по-бързо в борбата с пандемията “, съобщи още министър председателят Борисов. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР