Министър-председателят Бойко Борисов приветства решението на ЕК да препоръча стартиране

...
Министър-председателят Бойко Борисов приветства решението на ЕК да препоръча стартиране
Коментари Харесай

Да не се допускат черни дупки на картата на Европа, зове Борисов

Министър-председателят Бойко Борисов приветства решението на Европейска комисия да предложи пускане на договарянията за еврочленство с Албания и Македония .
По думите на премиера не би трябвало да се позволяват " черни дупки " в карта на Европа . Всички страни от Западните Балкани би трябвало да имат ясна европейска вероятност.

 Европейска комисия предложи старт на договарянията за еврочленство с Албания и Македония Обновена
Европейска комисия предложи старт на договарянията за еврочленство с Албания и Македония

Западните Балкани са Европа и скоро ще бъдат част от Европейския съюз

Борисов взе участие в закриването на Европейската младежка конференция в София. На форума той съобщи, че бъдещето на Западните Балкани е в ръцете на младежите и тяхното развиване.

Борисов подчертава върху единомислещото мнение на европейските водачи за нуждата от европейска интеграция на страните от района. " Трябва да вървим в тази посока, тъй като младите, кадърните хора от Балканите отиват в развитите страни. Затова ние би трябвало във всяко отношение да оказваме помощ и насърчаваме тези страни, с цел да останат младежите да се развиват на Балканите. Те не са бъдещето, те са сегашното ", сподели министър-председателят.

 Юнкер предизвести за допустимо завръщане на войната на Балканите
Юнкер предизвести за допустимо завръщане на войната на Балканите

Ако страните в района нямат вяра за присъединение към Европейски Съюз

Премиерът разяснява и извършените по-рано през днешния ден конгреси, отдадени на цифровото образование и нови технологии . Той съобщи, че Европейската младежка конференция дава опция младежите освен да показват своите цели, само че и да се включат интензивно в тези процеси.

Борисов акцентира и смисъла на образованието за развиването на младежите, като означи, че за последната година с подхванатите от държавното управление ограничения в тази сфера над 20 хиляди деца, отпаднали от просветителната система, са се върнали в класните стаи.

 21 хиляди деца са отпаднали от просветителната система за 1 година Обновена
21 хиляди деца са отпаднали от просветителната система за 1 година

Мерките обхващали и родителите, които не осигурявали наличието на децата в учебно заведение

Форумът се организира в София от 17 до 19 април като част от календара на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. По думите на премиера българското държавно управление било първото, което слага измежду хоризонталните цели в границите на своето председателство младежите и бъдещето на Европа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР