Министър-председателят Бойко Борисов направи изявление за медиите днес след участието

...
Министър-председателят Бойко Борисов направи изявление за медиите днес след участието
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Умолявам ви!

 Министър-председателят Бойко Борисов направи изказване за медиите през днешния ден след присъединяване му в срещата на върха ЕС-Западни Балкани. Премиерът заключи резултатите от срещата, извършена посредством видеоконферентна връзка, с фокус върху поддръжката на Европейски Съюз за Западните Балкани за справяне със здравните и стопански последствия от COVID-19:

" Приключи Европейският съвет. За наслада, всички сътрудници, когато през днешния ден се изказваха, започваха със срещата в София за Западните Балкани.

Радостната вест е реалност - с сътрудниците се съгласихме и дадохме път на Албания и Република Северна Македония.

Мащабът на рецесията с ковид изисква нашето единение. Европейски Съюз активизира доста бързо пакет от 3,3 милиарда евро за Западните Балкани. Това са пари единствено за здравните системи.

Бях подсилен и от доста други сътрудници. Имаше неприемливи за нас изявления. Особено ме заболя това, че България е фашистка страна и не е избавила евреите. Нека сътрудниците от Северна Македония си водят предизборната акция, само че не за сметка на България.

Моят другар Мицотакис сподели: И аз съм бил срещу Преспанското съглашение, само че ние гърците го съблюдаваме.

Що се касае за ковид – резултатите са извънредно неприятни. Пандемията не е отминала. Трябва да се съблюдават строго избрани правила – отдалеченост, стерилизация. При повишаване над 100 индивида болни, незабавно ще затворим всичко, както преди. Всичко зависи от нас, от нашата дисциплинираност. Да се пазим един от различен, изключително в градския превоз – там маските са наложително.

Това, което другите страни назовават разхлабване, вие си бяхте разхлабени още от първия ден. Няма нито една мярка, която да е направена по-добре и по-навреме от нас. Затова още един път благодаря на Щаба ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР