Министър Кирил Ананиев разпореди незабавна проверка в центъра по хемодиализа

...
Министър Кирил Ананиев разпореди незабавна проверка в центъра по хемодиализа
Коментари Харесай

Кирил Ананиев нареди проверка във Видин заради счупения апарат за хемодиализа

Министър Кирил Ананиев разпореди незабавна инспекция в центъра по хемодиализа във Видин. Заместник-министърът на опазването на здравето доктор Бойко Пенков пътува за Видин, с цел да ревизира на място каква е обстановката. Това оповестиха от Министерството на здравеопазването.
Създадена е организация пациентите от Видин да бъдат превозени гратис до лечебните заведения в Монтана и Лом.
В околните дни Министерството на здравеопазването ще даде 180 хиляди лева на болничното заведение във Видин за закупуване на хемодиализни апарати, кревати и водоочистваща система. Средствата са обезпечени от Министерския съвет в края на септември т.г.
По информация на шефа на лечебното заведение във Видин повредата в центъра по хемодиализа ще бъде отстранена до края на седмицата и от понеделник апаратът ще работи.
Омбудсманът Мая Манолова ще посети през днешния ден болничното заведение във Видин - след незабавен сигнал от заболели на хемодиализа, оповестява пресцентърът на омбудсмана.
В институцията постъпиха тъжби от жители, в които сезират Манолова с искане за подпомагане по отношение на разваления уред за хемодиализа в локалната болница, се показва в известието.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР