Мини представителите на породата пудел външно приличат повече на плюшена

...
Мини представителите на породата пудел външно приличат повече на плюшена
Коментари Харесай

Грижи при отглеждане на Той Пудел

Мини представителите на породата пудел външно наподобяват повече на плюшена играчка, в сравнение с същинско кученце. Отличават се с гъстата си четина, а екстравагантните прически и дрехи, с които техните стопани постоянно ги обличат, провокират удивление и блага усмивка във всеки човек, който види тези сладки кученца. Ако обаче и вие сте решили да си вземете подобен домакински любим, тогава е значимо да сте осведомени с това по какъв начин вярно да се грижите за той пудел.

Грижи при развъждане на Той Пудел

Лесно привикват с потреблението на домашната кучешка тоалетна, само че е значимо да запомните, че те би трябвало да се разхождат не по-малко от 2 пъти дневно. Въпреки дребните си размерите, са доста дейни и обичат да бъдат извеждани на разходка. Трябва да къпете кучето 1 път на 1-2 месеца, до момента в който ресането и поддържането на козината на пудела би трябвало да се случва всеки ден, защото тя елементарно се оплита. Периодически е значимо да проверявате положението на зъбите и ноктите на кучето.

Ето какво още включват нормалните грижи за той пудела:

1. Подстригване на Той Пудел

За тази цел ще би трябвало да се обърнете към експерти (груминг) или да се научите сами да вършиме прическите на вашето куче. В интернет можете да намерите разнообразни управления, за това по какъв начин да извършите сами прическата на питомеца ви, само че имайте поради че при тази порода това е комплицирано, защото четина им е много гъста и ще се наложи да сте сръчни, с цел да сте удовлетворени от резултата. Не е както при Йоркширски териер да вземем за пример.

2. Облекло за кучета

 Грижи при развъждане на Той Пудел Снимка: pixabay.com

Освен това от облекла за кучета се нуждаят и дребните кученца. В никакъв случай не ги извеждайте без кучешки дрешки, в случай че на открито температурата е по-ниска от 10 градуса, като при минусови температури е по-добре изобщо да не ги изкарвате. Също по този начин, топлите дрешки, като да вземем за пример комбинезоните, са доста по-хигиенични, т.е. в случай че времето е мокро и кално, то козината им няма да се изцапа и няма да се наложи да го къпете.

3. Хранене на Той Пудел

Продължителността на живот на той пудела е приблизително сред 15-18 години, само че породата е доста податлива на разнообразни болести: проблеми със ставите, зъбите, дихателните пътища, епилепсия и храносмилателни разстройства. По-възрастните питомци могат също по този начин да ослепеят, оглушеят, както и да изгубят част от козината си или зъбите на кучето. Те са и доста предразположени към кучешки диабет, като точно по тази причина е значимо да не ги храните със сладки неща.

Най-добрата профилактика против заболяванията при пуделите са постоянните прегледи при ветеринар, дейния метод на живот, а също по този начин и здравословното хранене. В рациона на кученцата би трябвало да участват протеини, мазнини, витамини и минерали. Можете да ги храните, както със суха храна, по този начин и да им давате разнообразни натурални артикули: яйца, риба, месо и млечни артикули, зърнени храни, зеленчуци и плодове, кости. В никакъв случай не трябва да ги храните единствено с месо.

Обичат да си хапват варено месо, което е нарязано на късчета, а също по този начин и разнообразни каши - елда, овесени ядки, ориз и просо. Можете да им давате и сухари. Обезателно в рациона им би трябвало да участват разнообразни растителни артикули, като да вземем за пример моркови, зеле, домати, краставици, зеленина, плодове и други. Можете да ги режете и да ги добавяте към храната. Винаги би трябвало да имат достъп до чиста и свежа вода.

 Грижи при развъждане на Той Пудел Снимка: pixabay.com

Не бива да ги прехранвате, защото това обезателно ще има отрицателни последици върху здравето на той пудела. Ако въпреки всичко кученцето има ненужно тегло, тогава би трябвало да се разхождате по-често и да им давате по-малко каши и разнообразни тестени произведения. Можете да им давате и малко орехи дневно, както и сушени плодове. В никакъв случай обаче не ги черпете с пушени меса, сладкиши, туршии, макаронени произведения, бобови растения, картофи, тлъсто месо и остри кости.

Трудности в развъждането на Той пудел

Както при всяка порода и тази има своите минуси. Основната е развъждането на кучето, а точно, че с цел да се грижите вярно за той пудела си, ще се наложи да влагате много средства и време. Освен това, в случай че се държите с любимеца си като с жива играчка, то доста скоро ще го разглезите и тогава той пуделът може да стартира да ви основава доста компликации с държанието си. Някои от кучетата постоянно лаят доста мощно, а точно без забележима причина, като това е симптом на неприятното образование на кучето.

Ако обаче се грижите вярно за домашния си любим и го обучавате, тогава няма да имате сложности с развъждането на питомеца ви. Старайте се да отделяте и време на той пудела и ще видите по какъв начин това сладко малко кученце ще ви носи доста благополучие и усмивки в развъждането му.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР