Мине не мине месец и министърът на туризма Николина Ангелкова

...
Мине не мине месец и министърът на туризма Николина Ангелкова
Коментари Харесай

Ангелкова ще бъде обслужена с нов милион

Мине не мине месец и министърът на туризма Николина Ангелкова се впуска в начинания по възлагане на публични поръчки за съществени суми. Само преди дни туристическата началничка е пуснала в оборот две нови задачи. Те

ще глътнат близо милион лв..

До 3 октомври ще би трябвало да се записват претендентите да усвоят сума от 720 хил.лева.

Задачата им ще бъде „ разработване на обединен криейтив макет (базова креативна концепция) и рекламни артикули за нейното приложение за интегрирана рекламно-комуникационна платформа за бранд „ България “ - това е записано в заданието.

Дейностите, които са посочени като предмет за осъществяването на тази поръчка са пет.

Първо участникът, който ще завоюва поръчката, ще би трябвало да разпознава профила на бранд България. Да се чуди човек, какво е предписание до момента ръководеното от Ангелкова министерство в случай, че към този момент преполови втория си мандат...?!

Втората задача е „ основаване на обединен криейтив макет (базова креативна концепция) “. Третото, което ще се изисква от изпълнителя е основаване на библиотека и справочник за потребление на детайлите на марката, които включват стартова библиотека и справочник за адаптиране на всички рекламни артикули в рекламната платформа по отношение на всички канали за връзка.

Четвъртата му задача ще е да сътвори рекламни артикули за бранд България и адаптирането им в разнообразни формати и за разнообразни информационни канали. Това включва телевизионни спотове, формати за цифрова реклама, радио спотове, печатна и външна реклама и такива за „ BTL “ или преведено на човешки език - за образуване на разнообразни събития и изложби.

От изпълнителя на поръчката се чака, той да сътвори виртуален сървър, на който да бъдат качени и да бъдат налични всички материали в стартовата библиотека (рекламни артикули, изходни материали и др.) и бъдещия справочник.

Прави усещане, че при оценката на офертите на претендентите за реализатори, най-голяма тежест е отредена на „ креативната идея и аргументаци “ ( 60 точки), 30 точки ще бъдат дадени за "Структура и аргументация за основаване на библиотека и справочник " и минимум 10 точки ще получат участниците за " организация на осъществяването ".

Ако обаче се има поради печалния опит на множеството от нашенските държавни структури от последните години, мъчно е да подминем без коментар обстоятелството, че точно организацията на работата и техническата обезпеченост за реализацията на

„ бъдещите креативен проекти “

ще бъдат оценени най-ниско от специалистите на туристическото ведомство...

Към бъдещите участници в състезанието са сложени редица условия, свързани с потенциала на хората, които ще работят за изпълнителя на поръчката. "Напоително " са разказани длъжностите на хората, които ще осъществят поставените им от министерството задания. Като чете човек тези „ условия “, остава с усещането, че те визират трудещите се в избрани компании.

Освен това е сложено и условието компанията, която има желание да кандидатства за тази поръчка, да показа банкова гаранция в размер на 3 на 100 от цената на контракта при подписването му.

Кой ще завоюва този търг ще стане ясно на 4 октомври.

Освен, че от министерство на туризма ще похарчат тази немалка сума от бюджета, с цел да могат (след пет години) да си изяснят „ профила на бранд България “, явно администрацията на Ангелкова (която съгласно оповестеното през март тази година наброява 200 човека) се оказва незадоволителна, с цел да се оправи с настоящите си задания.

Очевидно това е повода,

туристическата началничка да „ попълни “ експертния си състав

благодарение на европейските средства по оперативна стратегия „ Иновации и конкурентноспособност “. Това излиза наяве от втората оповестена поръчка на министерството, която е дефинирана по следния метод: “ Избор на шест външни специалисти - реализатори за подкрепяне на Организациите за ръководство на туристическите региони в осъществяване на план, с шест обособени позиции “.

Изведнъж обаче, в самото изложение на поръчката (три реда по-надолу) е записано друго -

„ В осъществяване предмета на публичната поръчка е планувано всеки един от деветте външни специалисти да извършва следните функционалности и действия: Дейност 1: Дейности за подкрепяне учредяването на ОУТР - за неучредени ОУТР; Дейност 2: Дейности за подкрепяне действието на учредените ОУТР. “

Това разминаване в бройките надали е инцидентно, само че в случай че човек чете деликатно текстовете в обявлението, мъчно може да разбере какъв брой ще бъдат специалистите, които ще дават отговор за посочените шест туристически региона (Благоевград – за два региона, Пловдив, Велико Търново, Варна и София). За сметка на това парите, които ще бъдат изхарчени за тази услуга са тъкмо закрепени – става дума за 162 хил.лева., разпределени поравно сред регионите.

Продължителността на осъществяването от тези специалисти, ще бъде 18 месеца. Или по... 9 хиляди лева месечно.

Отново тук са посочени условията за ценз и подготовка на хората, които ще бъдат определени „ да подкрепят “ експертно туристическото ведомство. Малко необичайно обаче звучи следните текстове в обявлението, а точно, че „ не се слагат условия за валидност за практикуване на професионалната активност “ и „ не се слагат условия за икономическо и финансово положение “.

С думи елементарни - ще се дадат едни европейски пари, само че защо тъкмо, не е напълно ясно...!

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР