Миналия четвъртък, в 21:15 ч., полицията в Кьонигс Вустерхаузен, Бранденбург,

...
Миналия четвъртък, в 21:15 ч., полицията в Кьонигс Вустерхаузен, Бранденбург,
Коментари Харесай

Нови разкрития за арестувания българин в Германия

Миналия четвъртък, в 21:15 ч., полицията в Кьонигс Вустерхаузен, Бранденбург, получла незабавно позвъняване. В жилищен регион чиновниците се срещнали с мъж, който се е разбунтувал. Така написа по-късно полицията в свое прессъобщение. Около 20 часа по-късно Виталий Н. към този момент бил мъртъв, написа taz.

Берлинската полиция още проверява, прокуратурата в Берлин е направила аутопсия на тялото. Първият резултат беше разполагаем във вторник следобяд: За момента няма доказателства за немарливост от трета страна или потребление на принуждение, споделя представител на прокуратурата. Разследването продължава.
-->
Според следствие на taz обаче има обилни подозрения по отношение на описанието на ареста от полицията, написа " Вести ". Taz разполага с вътрешни документи, елементи от досието на пациента, протокол от претършуване от полицията и отчет от незабавния доктор, който е лекувал Виталий Н. в Кьонигс Вустерхаузен.

Южното полицейско ръководство в Котбус издаде малко известие в деня след ареста. В него се показва, че арестуваният е удрял предмети и коли. Бил нападателен и с психическо разстройство. Полицията е употребила пикантен спрей. С помощта на локални поданици той е бил закопчан с белезници, след което е примрял и е извикана кола за спешна помощ. Фактът, че мъжът явно към този момент е бил в смъртна заплаха в този миг, не се показва в отчета. От полицията също не оповестяват за гибелта.

В 21:45 часа лекарят на незабавната помощ в Кьонигс Вустерхаузен бил предизвестен – заради „ зной при полицейски арест “, се споделя в протокола, с който taz разполага. Когато дошъл, Виталий Н. към този момент бил реанимиран от служителите на реда. „ Белезниците към момента са на него “, се споделя в отчета. Това опонира на описа на полицията, който твърди, че белезниците на мъжа не са били поставени, откакто той е примрял. Арестуването в безсъзнание се смята за рисково от незабавните лекари. Реанимацията става по-трудна, рискът от задушаване се усилва.

Спешният доктор отбелязва още, че Виталий Н. е имал влажна пръст в устата и носа. Тагесшпийгел към този момент беше съобщил за пръстта по лицето. По време на аутопсията обаче в тялото не са открити остатъци от пръст, сподели пред taz говорителката на берлинската прокуратура. Мъртвият е имал кръвоизливи по гърба и раменете, само че те не са съдбовни.

От южното полицейско ръководство в Котбус не желаят да разясняват случая. Те се базират на полицейския щаб на Бранденбург. Това също не е изразено.

Спешният доктор в Кьонигс Вустерхаузен в началото реанимирал Виталий Н. във вторник вечерта. В 22:15 ч. сърцето му още веднъж биело независимо. Защо по-късно е бил отведен в клиниката " Нойкьолн ", на съвсем 30 километра, не може да бъде изяснено все още на стартиране в щемпел.

В интензивното поделение в Берлин изследвали кръвта му. Според лабораторния отчет мъжът бил изтрезнял. Без алкохол в кръвта, без кокаин, без амфетамини, опиати или други медикаменти, за които лекарите тестват.

През нощта полицията в Бранденбург е изпратила молба за административна помощ до полицията в Берлин. Служителите в Берлин трябвало да вземат облекла със себе си и да тестват " незабавно " кръвна проба за алкохол, опиати и медикаменти. Така наредили от прокуратурата в Котбус. Берлинските служители на реда са взели бял, разкроен пуловер, дънки, долни дрехи и черни обувки от клиниката Нойкьолн. Това излиза наяве от протокола за търсене на полицията. Берлинската полиция не поискала да разяснява след питане от taz.

Виталий Н. умрял рано вечерта в сряда в 17:57 часа. Смъртният акт, публикуван от лекуващия доктор, е явен: Виталий Н. се е задушил. " Тежко аноксично увреждане на мозъка ", написа в смъртния акт. Липса на О2 в мозъка, " посредством принудително прилепяне на лицето и гръдния панер към земята в легнало състояние ".

Смъртта на Витали Н. ще бъде наранена и от вътрешната комисия на Народното събрание на провинция Бранденбург през идната седмица. Нейният ръководител, депутатът от Лявата партия Марлен Блок, споделя пред taz, че ще откри за „ повече от подозрително “, в случай че описанието на полицията „ се отклонява доста от обстановката, открита от лекаря на незабавната помощ “. Предварителното следствие би трябвало да остане в берлинската полиция.

От клиниката " Нойкьолн " споделят, че Виталий Н. е умрял самичък. Роднините не могат да бъдат разпознати. Виталий Н. е 45-годишен, роден в Молдова и е български жител.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР