Миналата седмица ви разказахме как полицейски началник живее в лукс

...
Миналата седмица ви разказахме как полицейски началник живее в лукс
Коментари Харесай

След разследване на GlasNews: Полицейски началник напусна МВР

Миналата седмица ви разказахме по какъв начин полицейски шеф живее в разкош и кара скъпите си коли с шофьорска брошура, добита по противозаконен съгласно проверяващите метод. Ден откакто излъчихме следствието гл.инспектор Звезделин Колев подаде заявление за овакантяване и излезе в отпуск. Как реагираха способените институции?

Разказваме в този момент:



Вече ви разказахме за това по какъв начин полицейски чиновник има няколко апетитни парцела в София и покрайнината. Собственик е и на няколко първокласни автомобила. В момента Дирекция „ Вътрешна сигурност “ към Министерство на вътрешните работи ревизира дали шофьорската му брошура е добита по легален метод. Каква е повода за тази инспекция?

Нека си напомним:



По наша информация през 2008 година, когато Колев е чиновник на Столична дирекция на вътрешните работи, в работно време се прибира в дома си. При ремонтни действия претърпява случай. Налага се незабавна намеса на лявото му око. Претърпява три интервенции. Според свидетелски показания по-късно зрението му е нарушено и даже не вижда изцяло с лявото око. Две години по-късно през 2010г. Колев възобновява шофьорската си брошура за В и С категория. Как се случва това?

Става ясно, че лекарите подпечатали и подписали медицинските документи за възобновяване на професионалната шофьорска брошура на полицейския чиновник през 2010 година и 2021 година не знаят, че той е бил техен пациент. В първа част на нашето следствие видяхте и техните разкази.

Показахме ви и последното здравно на гл. контрольор Колев за професионална шофьорска брошура. Издадено е както стана ясно през май 2021г, когато той към момента е шеф на отдел „ Пътна полиция” в ГДНП. От предходната година той е шеф бранш „ Охранителна полиция” в Четвърто РПУ. От фрагментите видяхте парцелите, които Колев има и къщата, в която живее със фамилията си. Също и скъпите коли, които Колев и брачната половинка му карат. Стана ясно, че този разкош не подхожда на приходите, които са заявили през годините. Разказахме ви също, по какъв начин в работно време Колев се снабди с още един първокласен автомобил. Гл. контрольор Звезделин Колев отхвърли коментар на всичките ни въпроси.

Ден откакто излъчихме нашето следствие той, освен че не пожела непринудено да потвърди истинността на документите, с които е кандидатствал за шофьорска брошура, само че и входира заявки за овакантяване на Министерство на вътрешните работи. Пусна и заявление за едноседмичен отпуск, както и съобщение за овакантяване на страната. Дестинацията, която е показал за отмора, е Италия. Екипът ни обаче го засече да кара в София.

В края на седмицата, евентуално с цел да завоюва още време, Колев удължи отпуската си с още една седмица. Този път показва дестинация Гърция. В същото време някогашните му сътрудници от „ Пътна полиция “ го търсят, с цел да му връчат заповед за лишаване на шофьорската брошура. На непрекъснатия му адрес сега живеят други хора.



„ Още на идващия работен ден след излъчването на вашия материал сме издали заповед за насилствена административна мярка, краткотрайно лишаване на свидетелството за ръководство на лидер, който очевидно не дава отговор на медицинските и психическите условия. Като доколкото разбрахме, служителят се намира в законно открит отпуск. Заповедта е изпратена в РПУ по местоживеене за връчване и за лишаване на свидетелството му за правоуправление. Заповедта е издадена и е реалност. Въпрос на няколко дни е да я връчим и да отнемем свидетелството за правоуправление. В негов ущърб е, че е чиновник на министерството на вътрешните работи. Няма по какъв начин да се скрие, заповедта ще бъде връчена”, изясни комисар Радослав Начев – зам.-началник на „ Пътна полиция “ към Столична дирекция на вътрешните работи.

Според сътрудниците на Звезделин Колев поради на това какви длъжности е заемал досега, и като експерт, той би трябвало да знае какви са последващите дейности.

„ Честно казано не прави чест на подобен чиновник на Министерство на вътрешните работи. Служителите на Министерство на вътрешните работи най-много на управителна служба, би трябвало да дават персонален образец най-много с държанието си. Това е безспорен казус досега в кариерата ми. Не съм се сблъсквал с сходен случай и почтено казано не мога да си показва, че някой чиновник на Министерство на вътрешните работи би направил сходно нещо. След като изгледахме материала, който излъчихте, в част от сътрудниците тези дейности провокираха отвращение”, добави комисар Начев.

Става ясно, че за любителска шофьорска брошура не е проблем лидерът да е с нарушено зрение. За професионална обаче, каквато има Колев, нещата не стоят по този начин. След случая той е трябвало да се яви на ТОЛЕК-Транспортна регионална лекарска експертна комисия, която да реши за каква категория е кадърен въпросния претендент. Експертите също по този начин са щели да преценяват и каква служба е можел да заема в Министерство на вътрешните работи Колев след случая. Това сигурно би попречило на израстването в кариерата му. Вероятно по тази причина той не се е явил на такава комисия. Сега такава ще бъде назначена в Министерство на вътрешните работи болница.



Дали въпросите, на които Колев ще би трябвало да дава отговор пред Дирекция „ Вътрешна сигурност “, са причина той да се крие, като употребява легален метод да печели време? Срещу него със заповед на министъра на вътрешните работи е формирано дисциплинарно произвеждане, без значение от заявката му за овакантяване. Към този миг прокуратурата не се е самосезирала.

Продължаваме да следим този случай.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР