Миналата седмица ръководството на БСП се разграничи с публична позиция

...
Миналата седмица ръководството на БСП се разграничи с публична позиция
Коментари Харесай

Ще се разграничи ли БСП от още свои кметове?

Миналата седмица управлението на Българска социалистическа партия се разграничи с обществена позиция от кмета на Перник Станислав Владимиров. Причината за острата реакция на Изпълнителното бюро на партията бе препоръчаното от градоначалника увеличение на такса боклук.

Социалистите от управлението разкритикуваха кмета си с аргумента, че по време на пандемия не е редно да се усилват налози. Тази седмица обаче и в друга алена община – Разград, кметът Денчо Бояджиев упорства за фрапантно нарастване на такса боклук. Това е и повода през днешния ден поданици на няколко обитаеми места от общината да излязат на митинг.

Бояджиев аргументира предлагането си с това, че таксата не е била променяна от 2014 година „ Ако не се направи актуализация на налозите, ще има доста огромна рецесия с почистването в Разград ”, съобщи пред Нова телевизия кметът. В началото на декември и кметът на Дряново, който също е от Българска социалистическа партия, предложи нарастване на локалните налози. Миналата година, след локалните избори, пък това направи и градоначалникът на Гоце Делчев Владимир Москов, който е един от най-популярните кметове на левицата и зам.-председател на Българска социалистическа партия.

Увеличение на локалните налози предприе тогава и кметът на Русе от Българска социалистическа партия Пенчо Милков.

Въпросът е дали управлението на Българска социалистическа партия ще постъпи кардинално и ще се разграничи и от дейностите и на другите си кметове. Няколко месеца преди изборите се оказва, че има надълбоко несъгласие сред вижданията на управлението на Българска социалистическа партия и представителите на партията в локалната власт.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР