Миналата седмица обявихме нови 2000 места в детските градини. На

...
Миналата седмица обявихме нови 2000 места в детските градини. На
Коментари Харесай

Фандъкова за хаоса в енергетиката след Киро и Асен: Цените са непосилни! Предупреждавам колегите…

Миналата седмица обявихме нови 2000 места в детските градини. На 19 август ще се извърши първото от есенните класирания. Строим 25 нови здания на детски градини. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова в ефира на NOVA.

Тя разяснява и отговорностите на Топлофикация и посочи, че би трябвало да се търси дружно решение на казуса. „ За предишния сезон има 330 млн. лв. насъбрани отговорности от разликата в цените. КЕВР призна този недовзет доход и е заложено за идващите месеци да е обезщетен по един или различен метод. Но отговорностите към Булгаргаз остават “, сподели още тя.

„ Всички се съобразяваме с цените и опциите. Притесняваме се по тази причина, което следва тази зима. Следим деликатно разноските на общинските здания, учебни заведения, театри, галерии, само че най-важното е отоплението на хората и това ще има ли газ през този отоплителен сезон ”, сподели тя.

„ Вчера имах среща с министъра на енергетиката, който ме увери, че отоплителният сезон за софиянци ще бъде обезпечен и няма да има дефицит на количества газ ”, уточни Фандъкова.

„ Последните дни чухме доста специалисти и за наслада стана ясно, че няма опция. Топлофикация може да работи на мазут, само че това е краткотрайно решение за доста спешна обстановка, няма обезпечени доставки “, посочи тя.

По думите й изрично клиентите не може да се товарят с още повишаване на цените на парното. „ И без това от 1 юли се подвигнаха осезаемо. Не сме водили още диалози, само че мисля, че няма заплаха от повишаване “, добави кметът.

„ Имам неприятна вест за сътрудниците – в постройките на общинската администрация сигурно ще понижим отоплението. Но даже и аз, и всички български жители, се опитваме да понижим отоплението и сметките. Надявам се за учебните заведения и детските градини да нямаме проблем, както и за лечебните заведения. Много е значимо образователната година да стартира и да продължи в естествен темп след пандемията. Разглеждаме административни здания и улично осветяване “, сподели тя.

По думите й, в случай че с Топлофикация няма проблем, няма да се постанова режим на тока.

„ Работим за дълготрайно решение на проблемите, имаме подготвен проект за рационализация на Топлофикация и създаване на нови мощности за произвеждане на ток. Там ще се търсят външни вложители, желаеме процедурата да е транспарантна “, съобщи тя.

Фандъкова разяснява и апела на Политическа партия Бойко Борисов да се пенсионира по следния метод: „ Това са толкоз несериозни неща. На хората им писна да слушат празна реторика. Хората са обезпокоени по какъв начин ще си заплащат цените, както следва през този сезон. Всички сме обезпокоени, с цел да се разменят сходни неща. Доста хора не обръщат внимание на тези неща “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР