Миналата година пътищата бяха изоставени без каквато и да било

...
Миналата година пътищата бяха изоставени без каквато и да било
Коментари Харесай

Експерт: Едната година липса на поддръжка на пътища ще ни излезе златна

" Миналата година пътищата бяха изоставени без каквато и да било поддържка – даже най-елементарното като косене на шубраци, разчистване на отводнителни канавки, това беше зарязано. "

Това съобщи Диана Русинова, ръководител на Европейския център за транспортни политики, по БНР. По думите ѝ, когато водата се задържа на платното за придвижване, или подкопава основата му, или като цяло го унищожава.

Русинова е безапелационна, че неналичието на пътна поддръжка е довела до такова утежняване на инфраструктурата, че в този момент разноските по нейното възобновяване ще бъдат доста повече.

" Едната година липса на поддръжка на пътища ще ни излезе златна. Ще си платим x 3 ремонта на всеки веднъж, който беше зарязан за една година ", предизвести специалистът.

" При всеки по-обилен дъжд откриваме постоянно, че освен една институция, а поредност от институции не си правят работата и чисто проформа замазват очите на жителите. Тогава систематичните пропуски и неточности излизат на бял свят ", разяснява Русинова. 

Според нея всичко, което виждаме, са " безкрайни фалшификати на ограничения, с неразбираема цел и пътищата ни от ден дневно стават все по-зле ".

Състоянието на прохода Петрохан е доста тежко, тук-там пътят е опустошен, свидетелства тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР