Милиардерът Пол Тюдор Джоунс предупреди, че в момента Съединените щати

...
Милиардерът Пол Тюдор Джоунс предупреди, че в момента Съединените щати
Коментари Харесай

Икономиката на САЩ не е била толкова слаба от втората световна война насам

Милиардерът Пол Тюдор Джоунс предизвести, че сега Съединените щати са изправени пред най-несигурната икономическа обстановка от над 70 години насам.

В неотдавнашно изявление за CNBC известният вложител изрази убеждението си, че Съединени американски щати се намират в сложна фискална обстановка, като съотношението на дълга към Брутният вътрешен продукт възлиза на 122 %, което е евентуално най-слабото от Втората международна война насам. Той допусна още, че това се случва на фона на ескалиращото световно геополитическо напрежение.

Джоунс уточни също, че съгласно него пазарите не регистрират съответно рисковете, свързани с евентуален спор в Близкия изток. Той означи, че е допустимо да има десенсибилизация към главните опасности, което може да докара до недоумение на същинската заплаха. Въпреки това той предизвести, че в случай че се случи значимо събитие, реакцията на пазара може да бъде по-силно изразена.

По-конкретно Джоунс съобщи, че в случай че възникне спор сред Иран и Израел, обстановката може да се утежни. Той допусна, че сходен сюжет би могъл да докара до каскада от дейности, сходни на Първата международна война, в която да се включат голям брой страни.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР