Милиардерът инвеститор Чарли Мънгър, дългогодишeн приятел и бизнес партньор на

...
Милиардерът инвеститор Чарли Мънгър, дългогодишeн приятел и бизнес партньор на
Коментари Харесай

Почина един от най-великите предприемачи в историята

Милиардерът вложител Чарли Мънгър, дългогодишeн другар и бизнес сътрудник на Уорън Бъфет, умря на 99 години.

Чарлз Томас Мънгер, прочут с прякора си " Чарли ", е роден на 1 януари 1924 година в Омаха, Небраска. Мънгър служи в американската войска по време на Втората международна война, откакто напуща Мичиганския университет през 1943 година на 19-годишна възраст. След войната Мънгър посещава юридическия факултет на Харвард и приключва с отличие през 1948 година и се реалокира в Южна Калифорния, където практикува недвижими парцели закон.

Освен като заместник-председател на Berkshire, Мънгър има разнообразна кариера като юрист по недвижими парцели, ръководител на Daily Journal Corp., член на борда на Costco, човеколюбец и проектант.

В началото на 2023 година благосъстоянието му се прави оценка на.3 милиарда, което е доста по-малко от положението на Бъфет, надхвърлящо 0 милиарда. 

Влиянието на Мънгър измести частично капиталовата тактика на Бъфет към придобиване на висококачествени подценени компании, образец за което е сполучливата покупка от Berkshire на See’s Candies през 1972 година за милиона, която в последна сметка генерира продажби за над милиарда.

Философията му на вложение избира мощни марки на обективни цени пред посредствени компании на евтини такива.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР