Микровълнова фурна се превърна в надежден помощник на съвременните домакини.

...
Микровълнова фурна се превърна в надежден помощник на съвременните домакини.
Коментари Харесай

Трикове с микровълновата фурна, които със сигурност не знаете

Микровълнова фурна се трансформира в благонадежден асистент на актуалните домакини. И от време на време те я употребяват не по предопределение. За подготвяне на бисквити, домакински чипс, разтопен шоколад, даже за стерилизация на кухненски гъби. Всичко това може да спести време и старания в кухнята. 
Днес ще ви покажем 2 трика с микровълновата фурна, които сигурно ще употребявате в бъдеще. 
1. Стерилизация на буркани 
Трябва бързо да стерилизирате бурканите? Няма нищо по-лесно! Измийте ги добре със сода и изсипете във всеки към 20 мл чиста вода. Сложете бурканите с вода в микровълновата и включете на цялостна мощ. Обикновено са задоволителни 2-3 минути, с цел да се изпари водата изцяло: това е знак, че стерилизацията е сполучливо направена.

Когато вадите бурканите, би трябвало да методите с нараснало внимание: стъклото е доста горещо – можете да получите тежки изгаряния. 
2. Варене на зелеви листа  
Няма човек, който да не обича зелеви сарми. Обикновено лишава време, в случай че ползвате прясно зеле, да сварите листата, без да ги накъсате и разварите.
Сега приготвянето на зелето към този момент няма да е проблем, просто сложете всичко в микровълновата фурна и включете уреда на междинна мощ. Гответе зелето 10-15 минути, като от време на време го завъртате.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР