Микаела Шифрин спечели своя първи златен медал от Световното първенство

...
Микаела Шифрин спечели своя първи златен медал от Световното първенство
Коментари Харесай

Шифрин с първо злато на СП по ски в Кортина

Микаела Шифрин завоюва своя първи златен орден от Световното състезание по ски-алпийски дисциплини, което се организира в италианския зимен център Кортина д‘Ампецо.

That's it, that's all, folks! is officially your WORLD CHAMPION in alpine combined!!!
— U.S. Ski & Snowboard Team (@usskiteam)
Американката сграбчи купата в алпийската композиция, която се състоя от супергигантски слалом и един манш слалом. Тя даде трето време в скоростната дисциплинираност сутринта, като изоставането по отношение на лидерката след нея Федерика Бриньоне (Италия) бе единствено 0.06 секунди. Втора след нея бе друга представителка на домакините Елена Куртони, като разликата сред нея и съотборничката бе единствено една стотна.

В слалома, Бриньоне, която бе огромната вяра на домакините за златото, напусна надпреварата още в самото началото на спускането си, откакто позволи неточност на третата врата след старта. Куртони пък, която е специалистка в скоростните дисциплини се смъкна на четвърта позиция, откакто даде пето време в слалома. Най-бърза в него бе Шифрин, като по този метод тя закономерно се поздрави с купата през днешния ден. За нея това е общо шести златен орден от международните шампионати, като досега тя има четири следващи такива в слалома (2013-2019) и един в супергигантския слалом от преди две години в Швеция. Това бе първото присъединяване в алпийска композиция по време на шампионат на планетата.

After 15 racers, is still hanging out in the leader's chair. (And she's definitely smiling under that mask!)
— U.S. Ski & Snowboard Team (@usskiteam)
Със среброто през днешния ден се поздрави Петра Влъхова (Словакия), която бе седма след супергигантския слалом, след което даде и второ време в слалома, с което приключи на 0.86 секунди зад Шифрин. Бронзът пък сграбчи олимпийската шампионка от Пьончан 2018 Мишел Гизин (Швейцария), която бе пета след утринното Супер-Г и даде трето време в слалом. Разликата сред нея и сребърния орден бе единствено три стотни от секундата.

 Image

Програмата на Световното състезание при дамите продължава на следващия ден с конкуренцията в паралелния слалом. Стартът на елиминационната фаза е в 15:00 часа българско време, а квалификациите преди нея са в 10:00 часа.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР