Мика Зайкова попари пенсионерите, съобщавайки страшни новини за доходите им

...
Мика Зайкова попари пенсионерите, съобщавайки страшни новини за доходите им
Коментари Харесай

Мика Зайкова смрази пенсионерите. Страшни новини

Мика Зайкова попари пенсионерите, съобщавайки страшни вести за приходите им наесен.

Няма пари за нарастването на пенсиите през октомври. Това сподели по Българска национална телевизия някогашният народен представител от „ ИТН “ Мика Зайкова.

„ Още занапред е ясно, че за нарастването на пенсиите, което идва през октомври, няма от кое място да намерим пари. Трябва ли да се вземе заем? Откъде ще дойдат тези пари “, попита тя.

 Едно от нещата, което би трябвало да се създадат е да няма таван върху оптималния застрахователен стаж, тъй като това, съгласно нея, основава небогати пенсионери.

„ Не би трябвало да има таван върху оптималните осигурителни прагове. Имаме момчета и девойки от IT бранша, да са живи и здрави, които взимат по 10-15 хиляди лв.. Защо те би трябвало да са едни небогати пенсионери след време “, сподели Мика Зайкова.

Тя напомни, че цялостната картина с инфлацията е доста комплицирана. Ако огромната кошница не демонстрира огромен скок на цените, то в дребната потребителска кошница, където са главните хранителни артикули тя е 30-40%.

„ Това демонстрира, че бедните стават още по-бедни. ФЕД потегли в точния момент да подвига лихвения % и общата инфлация в Америка падна към този момент с 1%, а ЕЦБ закъсня. И повода е задлъжнялостта в еврозоната. Гърция има 192% задължения по отношение на Брутният вътрешен продукт “, напомни Зайкова.

За да се вдигнат приходите в този момент най-важният миг е нарастването на вложенията.

„ Ако би трябвало да се приказва действително – разковничето за повдигането на приходите са вложенията. Няма сляп вложител който да желае да влага в България, тъй като няма господство на закона, а държавните институции в края на годината раздават пари на калпак “, акцентира Мика Зайкова.

Тя не изключи опцията да има верижна криза на континента, която да е разследване на рецесията в огромните европейски стопански системи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР